ЕП за одбојкашице: Очекивани старт наших дама

Одбојкашице Србије максималном победом над Финском кренуле су у одбрану европског злата, што је било и очекивано.
Stefana Veljkovic
Фото: Стефана Вељковић на утакмици са Финкињама, фото: ЦЕВ

Само је први сет наш тим одиграо у најјачој постави, касније су уследиле измене, што није утицало на крајњи резултат.          

Боље су меч почеле Финкиње, наш тим је имао малих проблема у нападу, али је тај период кратко трајао. Ушла је у ритам Бошковићева, противнице су грешиле па је Србија од  заостатка  од четири поена(3:7) брзо преокренула  у своју корист на 19:13 и већ тада је било јасно да ће лако завршити посао у првом сету.

Други сет је почео вођством Србије (4:0) после добрих сервиса Маје Огњеновић, а онда је Терзић кренуо са изменама, уводио је играчице са клупе како би их разиграо и  уједно одмарао стартере. Мирковићева и Бјелица добро су замениле Огњеновићеву и Бошковићеву, Миленковићева Михајловићеву, а нешто касније и Алексићева Вељковићеву, па је наш тим још убедљивије завршила други се.

Имала је Финска снаге да парира фавориту до 5:5 у трећем сету, а две серије од по 3:0 сз Србију довеле наш тим у осетно вођство. Ана Бјелица је доминирала, помогала је Миленковићева, а пошто се само чекало да се меч заврши, разиграо је селектор Терзић Бушу и Лазовићеву.

Прем очекиваљу, европски шампион је опрвадао улогу фаворита у дуелу са Финском, у суботу има слободан дан , а у недељу следи утакмица са Бугарском.

М. Р.

Србија – Финска 3:0 (25:17, 25:15, 25:17)

АНКАРА: Хала спортова, гледалаца: 1.100, судије: Стојка (Румунија), Мокри (Словачка).

СРБИЈА: Буша 1, Лазовић 2, М. Поповић 8, Мирковић 3, Михајловић 5, Огњеновић 1, Вељковић 5, Пушић (л), Бјелица 10, Алексић 1, С. Поповић (л), Бошковић 6, Миленковић 4, Благојевић 4.

ФИНСКА: Коскело (л), Еско 3, Косонен, Коконен 4, Мадсен 5, Рикила, Аланко, Килмахо, Пихлајамаки, Карху 3, Коронен 12, Чакан, Лаконен 6, Сиеванен (л).

Сутрашњи програм

Француска – Грчка (16)

Немачка – Шпанија (17.30)

Белгија – Словенија (18)

Естонија – Хрватска (18)

Финска – Турска (18.30)

Швајцарска – Словачка (20)

Португал – Пољска (20.30)

Румунија – Мађарска (20.30)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести