ЕП за одбојкашице: Следи финале пре финала са Италијанкама

Одбојкашице Србије су у полуфиналу Европског првенства, али то практично као да није вест, новост свакако није.
odbojkasice srbije
Фото: ОСС

(Од нашег специјалног извештача)

Играће наше најбоље одбојкашице своје треће узастопно полуфинале шампионата Старог континента, али ништа мање се није очекивало од актуелних владарки Европе и света.

У групној фази, па и четвртфиналу, видело се у појединим тренуцима да Србија игра без жара, тачније као да одрађује посао против ривала за које зна да јој не могу ништа, није се допадало селектору Терзићу, али сигурно је тешко наћи мотив у “унапред” добијеним утакмицама.

Оно што следи је полуфинале, ривал одлично познат, селекција Италије с којом се Србија прошле године борила за светско злат. Сви се слажу да ће то бити меч који ће одлучити о злату, али све ће бити познато сутра увече у велелепној дворани у Анкари.

Оно што радује јесте чињеница да Србија игра с великом лакоћом, да је све ривале победила без проблема и да је фаворит број један за злато. Рачунајући минули шампионат, наша репрезентација је у низу од 14 победа, што је све противнике до сада терало на дужни респецт, па и Бугарке у четвртфиналу које нису успеле да освоје ни сет пред српском машинеријом. Колика је доминација у питању говоре и речи Елице Василеве, најбоље играчице Бугарске, која је истакла да увек нешто научи од Србије и да воли да игра с њом иако готово да се не сећа последње победе.

- Очекивали смо пласман у полуфинале, то је било реално по квалитету и рејтингу. Наставили смо континуитет играња завршница великих такмичења и то је велика ствар, али далеко од тога да ћемо се тиме задовољити. Пробаћемо да направимо још та два корака, небитно је ко је ривал увек притисак постоји, али ова екипа је већ годинама на окупу и навикла је на такве ситуације – рекао је помоћник селектора Србије Бранко Ковачевић.

Оно што је једна од особености овог тима Србије јесу играчице с клупе, које много значе за атмосферу И рад, али када год добију шансу – искористе је. Ана Бјелица је једна од девојака с најдужим стажом у репрезентацији и једва чека почетак полуфинала.

- Знамо Италију јако добро, али играле смо с њима само на последњем Светском првенству, у смислу да су тада биле комплетне. Ово је једно сасвим друго такмичење, очекује нас тежак меч и пресудиће ситнице, али се надам се ће се све завршити као и прошле године и да ћемо се пласирати у ново финале – рекла је Ана Бјелица.

А у другом полуфиналу састаће се Турска и Пољска, што је велико изненађење. Туркиње су лако с 3:0, савладале Холандију, док је ПОљска после праве драме елиминисала Немачку с 3:2.       

М. Ристић

Сутра

Полуфинале

Србија - Италија (16)

Турска - Пољска (18.30)

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести