Одбојкашице пред Италију: Тешко полуфинале, надамо се победи

АНКАРА: Одбојакшице Србије у полуфиналном сусрету против Италије на Европском првенству очекују тежак меч у Анкари, али се надају победи и пласману у финале шампионата у походу на ново злато.
Odbojkasice Srbije
Фото: ОСС

Примач сервиса Јелена Благојевић истакла је да срећна што се Србија нашла у полуфиналу, као и да су Италијанке биле очекиван ривал.

"Ако гледамо тај костур, очекивали смо Италију и ту репризу са Светског првенства. Некако смо све време концентрисани на себе и као ћемо играти. Мечеви кроз групну фазу нису изгледали сјајно и бајно. Срећни смо што ћемо се у суботу наћи у полуфиналу и што ћемо играти квалитетну и добру утакмицу против таквог ривала. Радује нас то што смо после две године поново у полуфиналу. Сви на гледају као озбиљну репрезентацију и претендента за злато. Играли смо добро и раније, али су сада енегија и жеља више присутне и то ме радује. Надам се цћемо у полуфиналу да се покажемо још боље, а у недељу да одиграмо на последњу утакмицу на ЕП", рекла је Благојевић.

Либеро Силвија Поповић каже да је радује што екипа из утакмице у утакмицу игра све боље и очекује да полуфинални сусрет реше у своју корист.

"Како су кренуле да се укрштају гупе, испоставило се да ће Италија да нам дође у полуфиналу. Очекујемо добру утакмицу, Италију знамо, а знају и они нас. Можемо да кажемо да ми у Анкари играмо на домаћем терену, јер смо од почетка овде. Добро се знамо, знамо све њихове квалитете. Наша игра из утакмице у утакмицу је све боља и надам се да ће тај меч против Италије бити у нашу корист", рекла је Поповић.

Коректор српске селекције Ана Бјелица каже да неће бити изненађења јер се обе екипе међусобно добро познају.

"Знамо се, али смо само ну финалу Светском првенству играли са њима да су они били комплетни и да су играли на високом ниову. Ово је друга ствар, друго такмичење. Бицће тежак меч, где ће преломити већа мотивисаност. Надам се великој борби и да ће се као и на СП преломити на нашу страну", закључила је Бјелица.

Србија, актуелни европски и светски шампион, у полуфиналу ће играти против Италије у суботу од 16 сати по средњеевропском времену.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести