Финале плеј-офа: Војводина надомак одбране титуле

Одбојкаши Војводина НС семе дошли су на корак до одбране титуле.
vosa pazar 11
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Победом од 3:1 над Новим Пазаром у другој утакмици финала плеј-офа дошли су надомак још једног остварења сна, а све после фантастичне партије у којој је пресудила игра колектива и дужа клупа актуелног шампиона.

Поново је шеф стручног штаба Војводине Неџад Османкач извукао џокера из рукава. У другом сусрету финала то је био Божидар Вучићевић који је одиграо маестрално иако је ушао тек половином другог периода игре. Новопазарци су се боље показали него у првој утакмици, али им је поново недостајао максимално расположени играч који би савладао Новосађане.

Утакмицу су боље почели гости, после грешака Војводине имали су три поена предности. Брзо је домаћин ухватио прикључак добрим блоком Симића, а на обавезни одмор отишао је са три поена вишка (12:9). Накратко је узвратио Нови Пазар, али добри сервиси Стевановића одвојили су поново црвено-беле на четири поена вишка. Узвратио је Вукашиновић и најавио неизвесност, међутим, искусни Милош Вемић је блоком на Хамзагићу поново донео осетну предност Воши која је брзо претворена у вођство. Треба рећи да су гости у првом сету имали чак 14 грешака, а да је домаћин био бољи на сервиси и у блоку.

У наставку, поново иста слика. Уводна предност Новог Пазара, овога пута осетнија (10:5) порасла је на чак седам поена вишка средином сета (16:9). Тада је Османкач заменио дијагоналу, ушли су Шормаз и Вучићевић и кренула је коначно Војводина. Распуцани Вучићевић натерао је гостујућег тренера Затрића на два брза тајм-аута, али ни то није зауставило серију Новосађана. Наставио је Вучићевић да доминира, касније и са сервиса и први пут је донео вођство свом тиму, а неколико везаних акција Давида Мехића донеле су три сет лопте Воши. Ипак, Мехић је најпре изблокиран, а потом је и погрешио, али се ипак код резултата 24:24 искупио и уз помоћ Вемића удуплао вођство актуелног шампиона.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Серија 6:0 Војводине била је довољна за осетну предност до техничког тајм-аута у трећем сету (12:8). Када се очекивало да ће гости спустити гард и прихватити максимални пораз, десило се супротно. Новопазарци су напали сервисом, а управо тај елемент стао је код домаћина. Вукашиновић је серијом одличних сервиса донео вођство свом тиму у завршници, нешто касније и четири сет лопте, а Новопазарци су искористили четврту и уз помоћ блока освојили први сет у финалној серији.

Распламсала се борба у сјајном амбијенту у малој сали СПЕНС-а, а ниједан од ривала није желео да попусти у четвртом сету. Асом Вукашиновића Нови Пазар се одлепио на 15:12, али нове измене у дијагонали Новосађана дале су резултат. Мало-помало Војводина се приближавала, а изједначење је изборила ас сервисом Мехића (20:20). Поново је заблистао искусни Вемић, али је победника одлучила неизвесна завршница, сервиси Вука Тодоровића и сјајни напади Мехића и Вучићевића који су донели 2:0 у серију актуелном шампиону.

Трећа утакмица финалне серије играће се у Новом Пазару 12. априла.

М. Ристић

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Војводина НС семе - Нови Пазар 3:1 (25:19, 26:24, 25:26, 25:23)

НОВИ САД: Мала сала СП Војводина, гледалаца: 950, судије: Рогић (Београд), Т. Поповић (Краљево).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 5, Вучићевић 14, Станковић, Стевановић 6, Вемић 14, Кујунџић, Пековић (л), Мехић 21, Шормаз, Тодоровић, Перић, Сухињин 4.

НОВИ ПАЗАР: Вукашиновић 23, Сретеновић, Поломац 8, Затрић 1, Дача, Зуковић (л), Божовић, Радосављевић 13, Симић, Вилимановић 3, Прушевић, Хамзагић 14.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести