Финале плеј-офа: Војводина са 3:1 победила у другом мечу (Уживо)

Одбојкаши Војводине добили су и други меч финала плеј-офа Првенства Србије. Сада су славили са 3:1 (25:19, 26:24, 23:25, 25:23). Финална серија се сада сели у Нови Пазар, а игра се на три победе.
vosa novi pazar1
Фото: Dnevnik.rs

Први сет су Новосађани доблили са 25:19. Добри сервиси Војводине током целог сета и грешке Новог Пазара направили су разлику у првом сету, чак 12 директних и пет грешака у пријему. Повели су гости 4:1, Војводина је ухватила прикључак на 7:7. На технички тајм аут се отишло са 12:9. Поново неколико добрих сервиса Вемића и неколико грешака гостију. Али, са два везана сервиса Вукашиновића затим је Нови Пазар пришао на поен заостатка 16:17, али је Вемић изблокирао хамзагића за 19:16, и недуго затим после још једне грешке Пазараца Војводина је имала четири поена предности и то је задржала до краја сета.

Други сет Војводина је добила на разлику 26:24 после преокрета. Први сет почео је слично као и први, гости су били бољи. Коначно су напали сервисом, дошли до предности у раној фази сета, имали вођство 10:5 после грешке Вемића. После сервиса Вукашиновића одржавали су пет разлике до техничког тајм-аута, а онда су имали највећу предност у сету од 16:9. Тада је Османкач променио дијагоналу. Увео је Шормаза и Вучићевића и то је био прави потез. Одмах је прошао Вучићевић, па блокирао, укључио се Мехић у контранапад. Уследило је неколико грешака гостију и још један бллок Вучићевића што је натерало тренера гостију Хамзу Затрића да узме два брза тајм-аута, али они су били без успеха. Вемић је изблокирао Вукашиновића и довео је Војводину на поен заостатка. прво изједначење ухватила је Војводина на 18:18 после добрих сервиса и искоришћене контре Вучићевића, а затим и повела и први пут повела у сету 20:19. Вучићевић је имао значајну улогу, а у завршници се истакао и Мехић, који је са две искоришћене контре после сервиса Шормаза донео три везане сет лопте Војводини 24:21. Али најпре је изблокиран, а  онда је и погрешио на две везане сет лопте Мехић. Међутим успео је то и да надокнади са 25:24, а онда је Вемић прошао кроз руке Хамзагића за 2:0 у сетовима.

Фото: Dnevnik.rs

Трећи сет добили су Новопазарци са 25:23. То је први њихов освојен сет у финалној серији. Почетак сета био је у егалу. Пазарци су водили са поеном, два. Затим је на сервисе Тодоровића Војводина направила серију од 6:0, две гршке гостију контранапади Вучићевића и Вемића и блок Симића за велику предност. Погађао је с друге стране сервисе Хамзагић, прошао је и једну контру, прикључио се блоком Поломац. Затим је уследио блок Вукашиновића на Вучићевићу Пазар је ухватио прикључак и изједначио на 16:16. Поново је Османкач мењао дијагоналу (дизач - коректор), ушли су Шормаз и Сухињин. Тада су уследили сервиси Вукашиновића и Нови Пазар је отишао на "плус три", а онда и на "плус четири" после грешака Вемића и Вучићевића. Имао је Пазар четири сет лопте и тек је четврту и искористио. У овом сету су пресудили елементи сервиса и блока Пазараца, иако су више грешили.

Четврти сет, а тиме и меч добила је Војводина са 25:23. Први део сета припао је Новосађанима, али је средином сета Нови Пазар кренуо боље да сервира и повео 15:12. С друге стране сервис домаћих је потпуно стао. Тада се и једна екипа први пут у сету одвојила на "плус три". На кратко је блеснуо Вучићевић, али то је било довољно да Пазар држи два разлике. Тек ас сервисом Мехића Војводина је изједначила на 20:20. Убрзо је Војводина на сервис Мехића повела са 21:20, уз неколико добрих потеза Вемића. Искусни Вемић преузео је ствари у своје руке, али је у завршници благу предност имао Нови Пазар. Вукашиновић је одсервирао ас за 23:22. На сервис је затим дошао Тодоровић и закључио сет. Најпре је Вучићевић искористио контранапад после добре одбране Пековића, а на меч лопти Мехић користи контру за 25:23.

Трећа утакмица игра се 12. априла у Новом Пазару.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести