Хладан туш у Крагујевцу за одбојкаше Војводине

Раднички – Војводина НС семе 0:3 (25:22, 25:22, 25:19)
1
Фото: Дневник/ Филип Бакић

КРАГУЈЕВАЦ: Одбојкаши Војводине НС семе доживели су изненађујуће убедљив пораз на гостовању Радничком у одложеној утакмици деветог кола Суперлиге.

Новосађани јесу важили за фаворита у овом сусрету, али су Крагујевчани показали да су ове сезоне сасвим оправдано у врху табеле. Шампиону је ово други пораз у првенству, први максималним резултатом, јер је у Краљеву од Рибнице изгубио 3:1.

Екипу Синише Гавранчиће очигледно је стигао и умор, јер им је ово четврто гостовање у 10 дана, али ипак се од браниоца титуле очекивао бољи резултат.

У неизвесном првом сету оба тима ређала су грешку за грешком и играло се поен за поен, док домаћин пред улазак у завршницу није успео да дође до осетније предности (19:15). Повратила је Воша егал (21:20) али само на тренутак и Крагујевчани су истрајали у борби за први сет па су повели 1:0.

У наставку су Новосађани имали благу иницијативу, водили су 19:16 и чинило се да иду ка изједначењу. После тајм–аута су, домаћини, међутим, везали три поена и ухватили прикључак. Било је и 22:22, али је Раднички уз помоћ сервис грешке Тодоровића и два блока Радевића ставили тачку и на овај део игре за 2:0.

Није била Војводина у доброј позицији. На крилима претходна два сета, Крагујевчани су стекли предност половином трећег (15:11) и на крају су у потпуности дотукли црвено–беле.

Новосађане очекује још једна утакмица до краја године, 30. децембра дочекује Спартак из Суботице у другом дуелу четвртфинала Купа Србије.

К.Б.

Фото: Ф. Бакић

 

КРАГУЈЕВАЦ: Хала Језеро, без публике, судије: Зеленовић, Поповић.

РАДНИЧКИ: Милутиновић, Антић, Гоић 9, Видовић (либеро 2), Радевић 7, Ђурић, Петровић 4, Иванковић, Матић, Дукић 5, Пантовић (либеро 1), Хамзагић 18, Ристић 7, Нејић.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 7, Брборић (либеро 2), Чубрило, Бајандић, Ковачевић 3, Негић (либеро 1), Машуловић 5, Бошњак, Буша, Благојевић 12, Пришић, Тодоровић 3, Рудић, Перић 17.

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести