Иван Миљковић због нових пословних изазова напушта ОСС

Одбојкашки савез Србије обавестио је јавност да бивши успешни одбојкаш Иван Миљковић није више први потпредседник ОСС.
ivan miljkovic, ossrb
Фото: Ivan Miljković, foto: OSSRB

Прослављени репрезентативац и освајач златне медаље на ОИ 2000. у Сиднеју због нових пословних изазова није у могућности да и даље обавља функцију у ОСС.

Иван Миљковић је током претходне две године дао пун допринос раду Савеза и има велики удео у успесима које су постигле националне репрезентације.

„На основу одређених промена које су се десиле брзо и на које нисам могао много да утичем, а у разговору с породицом, донео сам одлуку да променим неке страви у животу. Оне су се, нажалост, одразиле и на моју позицију у Одбојкашком савезу Србије. У разговору са Зораном Гајићем дошли смо до закључка да ја више нисам на позицији првог потпредседника савеза и да у зависности од дешавања у будућности можемо и даље да наставимо да разговарамо о мом потенцијалном повратку. Након две године могу да кажем да сам задовољан ситуацијом у ОСС, да су неке ствари урађене другачије него што су рађене у претходном периоду и надам се да ће ОСС и даље наставити да осваја медаље, како девојке, тако и мушкарци. Желим им пуно среће на следећем такмичењу. И даље остајем на неки начин укључен у дешавања у одбојци у Србији, а остаје могућност, колико ми то обавезе буду дозвољавале, да останем и даље на располагању ОСС, Зорану Гајићу и Ивану Кнежевићу“, истакао је Миљковић.

Одбојкашки савез Србије захвалио се Ивану Миљковићу на досадашњем раду у Савезу и жели му много успеха на новом послу.

„Већ неколико месеци смо у комуникацији са Иваном Миљковићем, који је наговестио да може да дође до оваквог случаја. Упознат сам са свим корацима које је направио и на неки начин ме је консултовао шта да ради и хвала му на томе. Он је одлучио да у својој спортској каријери крене другим путем, који је у овом тренутку, ипак, не споојив са радом и функцијом у Одбојкашком савезу Србије. Све ово што је до сада урађено смо направили заједно. Желимо му срећу у даљем раду и надамо се да једног дана када се створе сви услови, да може поново да се врати у наш савез“, истакао је Зоран Гајић председник ОСС.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести