Куп ЦЕВ: Војводина НС семе отпутовала у Немачку

Завршетак надметања у квалификацијама за Лигу шампиона није значио крај европске приче за одбојкаше Војводине НС семе.
Miran Kujundzic/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић/Миран Кујунџић

Наш шампион ће у четвртак играти први меч шеснаестине финала Купа ЦЕВ са Хипо Тиролом у Унтерхахингу, а путника у осмину финала одлучиће реванш у Новом Саду (5. децембар).

Три домаћа изазова имали су црвено-бели прошле седмице са Спартаком из Љига, забележили су сигурне победе које су послужиле као генерална проба за дуел са екипом која је на деоби водеће позиције у шампионату Немачке. Хипо Тирол има у свом саставу девет странаца, чак четири Бразилца. По свим параметрима то је ривал за поштовање и уважавање.

- Наш ривал је некадашња екипа Инзбрука, која се годинама такмичила у аустријској и тамошњој регионалној лиги. Пре неколико година фузионисала се са немачким Унтерхахингом и гаји високе амбиције у овом такмичењу. Што се нас тиче, желим да играмо боље него у трећем колу квалификација за Лигу шампиона. Против ове екипе морамо много чвршће и храбрије, посебно у првој утакмици, да покажемо квалитет који поседујемо и да направимо што бољи резултат за реванш – рекао је спортски директор Слободан Бошкан.

Сличног је мишљења и шеф стручног штаба Душко Николић.

- У екипи Хипо Тирола је чак девет странаца. Неке од њих познајем, својевремено су играли у Грчкој, квалитетни су и у најбољим играчким годинама. Минулог викенда нису играли, што значи да се максимално спремају за нас. Биће то судар амциозних екипа, а наша мала предност је та што је реванш код нас. Трудићемо се да што боље одиграмо прву утакмицу, а коначна одлука ће пасти у Спенсу – сматра Николић.

Примач Миран Кујунџић нада се позитивном резултату у Немачкој.

- Знамо да нам је ривал квалитетан, да улаже у екипу и да има велике амбиције на међународној сцени.  Имамо и ми наше жеље и амбиције. Волео бих да пружимо добру партију и да остваримо добар резултат за реванш - поручио је Кујунџић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести