ОК Војводина НС семе: Французи опет непремостива препрека

Другу годину заредом одбојкаши Војводине НС семе стали су на последњој препреци за улазак у групну фазу Лиге шампиона.
Dusko Nikolic/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/Душко Николић, тренер Војводине НС семе

Прошле године у трећем колу квалификација испречио се Тулуз, а ове, у истом кругу квалификација, поново Французи, екипа Шомона. После 3:0 у првом мечу, оптимизам је био присутан у новосадском колективу јер се питање проласка у елиту решавало у Спенсу.

Одлично је почео наш шампион, брзо је дошао до осетне предности, али су се пробудили гости, повели и дошли у ситуацију да много опуштеније играју. Мало је недостајало Воши да у прва два сета, оба пута правила је серије у завршници, буде успешнија, али је сервис издао њене играче у кључним моментима. Шомон је освојио два сета, колико му је било довољно за пролаз, и прича у препуној дворани је била завршена.

Фото: Ф. Бакић/Гледаоци испунили  трибине мале сале Спенса као ретко када

Трећи сет је морао да се одигра, мада никоме није било до тога јер је епилог био познат, а оба тренера су пружила прилику играчима с клупе. Војводина је још једном остала недоречена, стиче се утисак да је могла много више, али се коцкице нису поклопиле. Иако је оба пута поражена максималним резултатом, играла је Воша добро, али је попуштала у тренуцима у којима одлучује искуство, које је на страни Француза. Много тешких утакмица, као што су биле минуле две, игра Шомон у домаћем шампионату, што се не може рећи у Вошином случају и чини се да је управо то превагнуло на тасу гостију.Новосађани ће наставити такмичење у шеснаестини финала Купа ЦЕВ.


Наредни ривал Хахинг

У шеснаестини финала Купа ЦЕВ ће Војводина играти с Хипо Тиролом из Унтерхахинга, тренутно водећом екипом немачког шампионата. Први меч играће се у Немачкој 29. новембра, од 19.30 часова.

Екипа Хипо Тирола је иначе из аустријског Инзбрука, али је иступила из свог шампионата и прикључила се немачком, док је друга екипа остала у домаћем такмичењу. Денис банка је спонзор аустријске лиге, а клуб из Инзбрука има уговор с Хипо банком на дужи период. Зато је клуб купио лиценцу за такмичење од Унтерхахинга и наступа у немачкој лиги већ скоро две деценије.


- Обе екипе су играле много боље него што је то био случај у првом мечу. Прва два сета су била добра, поносан сам на то како су момци борили. Шомон је био стрпљивији, чекао је своје шансе, а ми нисмо знали да решимо неке битне лопте. Победио је бољи тим у овом тренутку и отишао у Лигу шампиона – рекао је шеф стручног штаба Војводине НС семе Душко Николић.

Искусни средњи блокер Мирко Радевић рекао је да је играчима тешко пало то што нису прошли у евроспку елиту и захвалио се публици на великој подршци.

- Прва два сета смо изгубили на разлику, фалило нам је и мало среће. Стрпљивост и искуство били су главни адути Шомона. Једноставно, то је екипа која користи све што може. Нама играчима је најтеже, највише смо желели Лигу шампиона и жао нам је што нисмо успели то да остваримо пред сјајном публиком. Навијачима хвала на подршци коју су нам пружили – истакао је Радовић.  

М. Ристић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести