Квалификације за ЛШ: Одбојкаши Војводине НС семе играју против Нефотхимика

Одбојкаши Војводине НС семе,данас од 18 часова по нашем времену, играју прву утакмицу другог кола квалификација за Лигу шампиона, а ривал им је бугарски  Нефотхимик.
Odbojkaši Vojvodine NS seme spremni za novi evropski izazov  Foto: F. Bakić
Фото: Одбојкаши Војводине НС семе спремни за нови европски изазов  Фото: Ф. Бакић

На обали Црног мора ће црвено-бели јурити што бољи резултат, а одлука о путнику у трећу рунду пашће у Новом Саду за седам дана.

После успешне недеље, у којој су савладали Младост из Загреба и Црвену звезду у дербију домаћег шампионата, Новосађани настављају европску причу препуни мотива за новим доказивањем против ривала који се до сада показао у добром светлу, али с којим и те како може да се надмећу.

- Занимљиво је да је Нефтохимик у првом колу бугарског шампионата изгубио од Добруђе,о чему не треба да размишљамо, јер је и њима потребно време да се уиграју. С друге стране, свесни смо да смо направили добру ствар у првом колу квалификација, али пред нама је нови изазов. Доста тога ће зависити од нас, а посебно у реваншу када ће пасти одлука о путнику за трећу рунду – рекао је спортски директор Слободан Бошкан.

Шеф стручног штаба Душко Николић предочио је да екипа Нефтохимика није иста као прошле године, али да свакако заслужује респект.

- Неке играче су задржали, имају неколико искусних, као што су либеро Салпаров и дизач Братоев. Уз потенцијалне репрезентативце свакако представљају квалитетну екипу, али не бих да говорим у процентима и шансама да ми тријумфујемо. Када дођете до овог корака на ком смо сада, онда морате да имате амбицију да идете даље. Управо то ћу и захтевати од играча. Наша предност је та што је реванш у Новом Саду, па ће ту пасти дефинитивна одлука о путнику у наредни круг – казао је Николић.

Дизач Иван Костић сложио се с тим да са сваким степеником више расту мотиви.

- Иза нас је тешка недеља у којој смо урадили све како треба. Мислим да је најбитније да гледамо нашу страну терена и да дамо све од себе. Веома је важна ова утакмица, идемо да одиграмо најбоље што можемо, да остваримо добар резултат који би нам обезбедио миран реванш – поручио је Костић.

        М. Ристић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести