ЛИДЕР ПАО У СПЕНСУ: Воши драма у црвено-белом дербију, Новосађани стали на пут победничком низу Звезде

Три сата је трајао црвено–бели дерби у ком су одбојкаши Војводине у Спенсу после преокрета и велике драме у петом сету победили лидера првенства Звезду у 16. колу Суперлиге - 3:2 (23:25, 25:23, 21:25, 31:29, 27:25).
odbojka
Фото: Филип Бакић

Сусрет прве и друге екипе на табели оправдао је очекивања и публика у Спенсу је уживала у узбудљивој борби у којој се до краја борило за сваки поен. Тај–брејк је био маратонски, а Новосађани су искористили седму меч лопут, док су Београђани прокоцкали шест.

У таквој игри нерава и поен за поен, састав Марка Наранчића изашао је као победник, ношем подршком навијача. Овим се Воша реванширала Звезди за убедљив пораз у првом делу сезоне, а у другом је сада на максималном скору јер јој је ово пети тријумф.

Београдски црвено–бели су доживели први пораз од 17. новембра и осам везаних утакмица у којима су се радовали. Војводина је стала на пут лидеру и уписала 12 победу, а има и четири пораза. Исти скор је има и Звезда.

Војводина је одлично почела дуел и била храбра на сервису. Са два везана аса Станковића повела је 7:2 и натерала Ивицу Јевтића да реагује тајм–аутом.

То је уродило плодом, Београђани су почели да узвраћају ударац јаким сервисима. Новосађани су ређали грешке и олакшавали посао гостима, који су преокренули и до краја сета нису испуштали предност.

Уједначена борба водила се и у наставку, али је Звезда имала два поена вишка (11:9).

Преокрет је брзо дошао, захваљујући тада сјајном Убипарипу који је везао три поена, а потом уписао и ас – 14:12. Одржавала је Воша два поена разлике, али је „закувано“ постало у финишу када је Звезда изједначила на 21:21, па и преокренула на 22:21.  

Смирено су приступили финишу Новосађани. Бајандић је био сигуран у нападу, Копитић одсервирао ас и одмах се надовезао поеном у нападу и Воша је стигла до сет лопте (24:22).  Другу је искористио Бајандић за 1:1.

Фото: Филип Бакић

Имали су домаћи иницијативу у трећем сету, повели су 10:7, али је Звезда упорно изједначавала, па и преокренула на 17:15, а убрзо је имала и плус три – 22:19. Николић је боље одреаговао на мрежи од Новосађана и донео Звезди сет лопту, коју је одмах искористила – 2:1.

Одлучна је била Воша да остане у утакмици. Поново је диктирала темпо, имала и три поена вишка, али су се гости увек враћали у егал. Исту предност поново је стекла у финишу (23:20) и чинило се да сигурним кораком иде ка тај–брејку.

Није било места за опуштање, јер су Београђани серијом 4-0 преокренули и стигли до меч лопте 24:23. Нису искористили две, па је уследио нови преокрет и домаћи су сада били у прилици да добију сет (26:25). Одужила се ова деоница, па је Воша реализовала тек пету сет лопту и са 31:29 ипак су изборили пети сет.

У још једном маратонском сету, тај–брејк је био више него драматичан. Звезда је прокоцкала шест меч лопти, а Воша је искористила седму за коначних 3:2. 

Војводина у следећем колу гостује Партизану, актуелном прваку, ког је ове сезоне победила у сва четири сусрета и коштала га одбране два трофеја. 


Војводина – Црвена звезда 3:2 (23:25, 25:23, 21:25, 31:29, 27:25)

НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца: 300, судије: Поповић, Зеленовић (Краљево).

ВОЈВОДИНА: Ђогић (либеро), Бајандић 13, Милановић, Негић (либеро), Рудић 9, Елезовић 3, Убипарип 15, Мишковић, Станковић 23, Кокеза, Кисић 1, Дакић, Савовски 11, Копитић 8.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бохарев, Кљајић, Илић, Лопар 14, Петровић 5, Ристић (либеро), Николић 32, Поповић, Стефановић 9, Томашевић (либеро), Омар 21, Старовић, Степановић, Жугић 8.


К. Бугарски

 

Суперлига – 16. коло

Борац (С) – Карађорђе 1:3

Раднички – Спартак (С) 3:1

Млади радник – Таково 3:2

Јединство (СП) – Ниш 3:2

Партизан – Рибница 3:1

Војводина – Црвена звезда 3:2

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1205
Најновије вести