Лига шампиона: Одбојкаши Војводине дочекују Фридрихсхафен

Већ после жреба за групну фазу Лиге шампиона, икао нису још били прошли, од одбојкаша Војводине НС семе могло се чути да ће проћи у елиту и да ће шансу за освајање бодова имати с белгијским Руселаром и немачким Фрсидрихсхафеном.
Nemanja Masulovic u napadu
Фото: Немања Машуловић, фото: ЦЕВ

Поражени су Новосађани на гостовању у Пољској, то је био меч за загревање и сазнање какав ниво одбојке их заправо очекује у најјачем клупском такмичењу, а данас стиже прва шанса за троструког узастопног шапиона Србије да дође до прве победе у елити.

У велику салу Спенса стиже немачки Фридрихсхафен, екипа која је годинама стандардни члан европске елите, препуна странаца и амбиција. Стиче се утисак да Воши долази ривал по мери, а на значају и занимљивости овом дуелу доприноси и чињеница да су оба тима у првом колу претрпела максималне поразе (Фридрихсхафен од Руселара код куће).

- Фридрихсхафен је тим с дугом традицијом,  у Немачкој су стално у врху и са Берлином се боре за трофеје. Једна од њихових карактеристика је  та што сваке године доводе доста странаца и укалупе их у свој систем. Мислим да имају слабости и да ћемо моћи равноправно да играмо с њима, а када на то додамо да се игра на нашем терену, можемо и до победе. Помоћ публике ће нам бити неопходна, надам се да ће трибине бити пуне и да ћемо заједно уживати у лепој одбојкашкој представи – рекао је спортски директор Војводине НС семе Слободан Бошкан.


Девет странаца

Фридрихсхафен има девет странаца, међу којима је нама добро познати коректор  Никола Гјоргијев(Северна Македонија), који је инострану каријеру започео у Радничком из Крагујевца. Касније је играо у Италији, Турској, Француској, Јапану и Пољској. Сви примачи су странци, Словак Томас Криско, Аустријанац Антон Менер, Румун Рареш Бавеан и искусни Естонац Марти Јуками. Дизачи су Чех Јакуб Јануш и Американац Џозеф Ворсли, средњи блокери су репрезентативац Аустралије  Нехемја Моут и Американац Брендан Шмит.


Шеф стручног штаба Синиша Гавранчић добро зна данашњег ривала и нада се да ће његова екипа поновити игру из прошлог меча у Пољској.

- Фридрихсхафен традиционално има добру екипу, о чему сведоче и резултати. Тренутно су други у њиховом шампионату са осам победа и  поразом, а у екипи имају чак девет странаца. Од Немаца имају два либера, другог коректора и трећег блокера, а видели смо доста њихових утакмица и  упознали их. Надам се да ћемо бити на нивоу борбености као што је то био случај у Пољској. Мислим да можемо да им парирамо и да се надамо победи – најавио је Гавранчић.


Улаз бесплатан

Челници новосадског клуба су и за утакмицу са немачким шампионом одлучили да улаз буде бесплатан. Одбојкаши Воше не крију да више воле да играју у малој него у великој дворани Спенса с обзиром да у њој тренирају, међутим, ако се гледаоци одазову у очекиваном броју амбијент и у великој сали биће инспиративан.


Средњи блокер Немања Машуловић сматра да с Немцима може да се игра и да се може до првог тријумфа у елити.

- Колико сам упознат, наш ривал је ове сезоне слабији по квалитету него у неким ранијим. У првом колу Лиге шампиона смо поражени, као и они, тако да ће овај меч бити веома значајан за обе екипе. Прилика је да се дође до првих бодова, а сигуран сам да ћемо имати велику подршку с трибина. Жељни смо доказивања, тражићемо нашу шансу у свим предстојећим мечевима, а нека баш Фридрихсхафен буде весник бољих игара и резултат – казао је Машуловић.

Утакмица почиње у 18 часова.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести