Лига шампиона: Одбојкаши Војводине играју у Белгији са Руселаром 

МАЗЕИК: Последње коло групне фазе Лиге шампиона биће прилика за одбојкаше Војводине НС семе да ово такмичење заврше са бар једном победом, а расположење у екипи је баш такво.
pavle peric vosa
Фото: Павле Перић, фото: (Дневник) Ф. Бакић

(Од нашег специјалног извештача)

Црвено-бели тим пуца од оптимизма из разлога што је меч са Руселаром у Новом Саду био први у ЛШ на којем су се показали у веома лепом  светлу,као и зато што желе частан опроштај од Европе.

Одбојкаши нашег шампиона  добро знају вредности домаћег тима с којим ће вечерас укрстити копља(20.30 часова), али  упркос томе имају велику жељу да тријумфују чиме би помрси рачуне Белгијанцима око пласмана у четвртфинале елитног клупског такмичења. У првом сусрету ових ривала у Новом Саду  Руселар је водио 2:0, али је Воша изједначила и водила у тај-брејку, али је пресудило искуство гостију.

- Пред нама је последњи меч у Лиги шампиона и била нам је част што смо били учесници елитног такмичења. Пуно нам је значило играње са јаким ривалима, имали смо неколико добрих утакмица, неколико слабих, али велико искуство је иза нас. Било би лепо да се добром игром опростимо од европске елите. У првом међусобном дуелу могли смо да саваладамо Руселар, имали смо предност у петом сету, али нисмо успели и да тријумфујемо. Ова  утакмица значи много Белгијанцима  за пролаз у четвртфинале, међу осам најбољих у Европи. Наш спортски мотив је велики и максимално ћемо се трудити да се покажемо у најлепшем издању, па и да победимо ако се укаже прилика – рекао је шеф стручног штаба Синиша Гавранчић.

Примач сервиса Павле Перић сматра да би евентуална победа над Руселаром заокружила  играње у Лиги шампиона.


Симић ускоро на терену

Лепа вест  за новосадски клуб је да ће се екипи од петка придружити дуго одсутни капитен Стеван Симић. Стамени средњи блокер неће одмах бити на располагању тренеру Гавранчићу, али ће његово присуство саиграчима пуно значити. Најважније за овог репрезентативца је да је повреда прошлост и да је повратак на терен само питање дана.


-Утакмица са Руселаром у Новом Саду нам је била веома важна, тада смо пробили лед у Лиги шампиона освајањем првог бода. Искуснији су од нас, то су показали у Спенсу, али не желимо да групну фазу завршимо са шест пораза. Даћемо апсолутни максимум да тријумфујемо, а  победа у овом такмичењу значи много. Сматрам  да смо могли боље да се покажемо у неким мечевима, али за прву сезону  играња у ЛШ  нисам незадовољан, ни на једном мечу се нисмо обрукали.Понављам желимо ово  такмичење да завршимо победом и сигуран сам да смо кадри за то – поручио је Перић.

М. Ристић

Е група

Закса – Фридрихсхафен (18)

Руселар – Војводина       (20.30)

1. Закса                     5      5      0      15:0  15

2. Руселар                 5      3      2      9:9    8

3. Фридрихсхафен    5      2      3      7:11  5

4. Војводина               5      0      5      4:15  2

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести