ОДБОЈКА ЛШ: Новосађани славили против Младости

Младост – Војводина НС семе 2:3 (21:25, 21:25, 27:25, 25:20, 12:15)
e
Фото: Dnevnik, M. Ristic

Одбојкаши Војводине НС семе славили су минималну победу у првој утакмици првог кола квалификација за Лигу шампиона. Савладали су црвено-бели Младост у Загребу, али за пролаз у другу рунду ће им требати победа на домаћем терену. Имала је ова утакмица два полувремена. Прво у ком је Воша доминирала и лагано повела 2:0, друго у ком су се боље снашли Загрепчани, а морао је све да одлучи тај-брејк, како и приличи ривалима који су пружили максимум на терену.

На сервисе Ласара Фундоре Травиеса направила је Војводина серију 5:0 и преузела контролу уз осетно вођство (9:5). Домаћин се вратио на пристојнији заостатак, али само на кратко јер се најпре активирао Мехић, а Кубанац новим ас сервисом одвео црвено-беле до вођства (17:13). Играли су Новосађани веома добро, сервис и пријем су били на нивоу, па самим тим и силовити напади, а освајање првог сета дошло је после доброг напада Травиеса који је у овом периоду игре нанизао 11 поена од чега четири аса.

У другом сету су домаћи заиграли нешто снажније, а код српског шампиона главну реч је наставио да води Фундора Травиесо, а тек после ас сервиса Украјинца Вијецког, Воша је дошла до осетније предности (12:9). Паметно су играли гости, користили све слабости Младости, а чекало се да Фунодра поново дође на сервис да се направи нова серија поена. За трен ока је, од скоро егала, дошла до убедљиве предности (22:18), а блокирао је Симић, мада је тим функционисало готово беспрекорно за дуплирање вођства (25:21).


Дошао Батез, али и Бандић

У друштву председника управног одбора новосадског клуба Драгољуба Збиљића био је и покрајински секретар за спорт Владимир Батез, али је Војводина имала велику подршку на овом мечу. Такође, подршку домаћој Младости пружио је и градоначелник Загреба Милан Бандић.


Консолидовала се Младост у одбрани почетком трећег периода игре, уз новог коректора Никачевића, а Воша је имала мале проблеме са сервисом па је Николић тражио тајм-аут код резултата 12:9 за домаћина. Распламсала се игра, добре одбране на обе стране доносиле су додатну драж великој борби, а Новосађани су мало помало топили заостатак. Искакао је капитен Мехић. Код резултата 15:14 за Младост, Мехић је погрешио сервис, а прорадио је и блок домаћих и за трен ока је предност опет била осетна (17:14). Променио је Николић дијагоналу, ушли су Костић и Вучичевић и то је одмах дало резултат и серију 4:0 којом је Воша повела 20:19. Стигла је драма у завршници трећег сета, имала је Воша меч лопту, али је није из два покушаја у победу претворио Травиесо, па је Младост добрим блоком дошла до сет лопте. Другу су домаћи искористили после доброг сервиса Бакоњија за 27:25.

Блок хрватског шампиона се активирао и веома брзо је било 5:1, али сервиси Вучићевића су вратили ствари на једнаку меру. Играло се дуго поен за поен, ниједан од ривала није желео да попусти, али се поново Младост боље снашла у неколико тешких ситуација и повела 13:10. Мала нервоза се увукла у цревно-бели тим, па је Младост деловала боље и контролисала игру и резултат. Много шанси пропустила је Војводина за повратак у егал и победника је морао да одлучи пети сет.

Боље је почела Војводина „коцкарски“ сет, добар блок Симића, ас Фундоре и још једна сјајан сервис, те две контре Мехића, одвели су Новосађане на великих 8:3 на промени страна. Загрепчани су смањили на три поена минуса (6:9) и на том заостатку до 10:13, а уследила су два блока на Фундори за нову драму и неизвесност (12:13). Тада се пробудила и публика, али није помогла својим љубимцима јер је најпре Симић донео меч лопту, а у победу је претворио Кубанац Фундора.

Друга утакмица игра се у Новом Саду у среду 17. октобра од 20.30 часова.


Николић: На победу у Новом Саду

Тренер Новосађана Душко Николић био је задовољан победом и најављује боље дане за његов тим.

-Лепо звучи кад се каже победа. Нема шта да замерим играчима, могли смо и раније да решимо све, пропустили смо две ситуације за максималну победу. Следи нам утакмица у Новом Саду на којој морамо да победимо јер систем је такав да те фаворизује. Драго ми је због победе и због тога што смо успелу да се вратимо после тесно изгубљеног трећег сета. Показали смо се добром петом сету, коначно одиграли онако како очекујем да играмо стално. Не радује ме чињеница да немамо времена, а радује ме статистика. Имали смо 57 одбрана и то је систем на ком заснивам игру, реализација контри је могла да буде боља, али нисам незадовољан – рекао је Николић.


ЗАГРЕБ: Дом одбојке „Бојан Странић“, гледалаца: 650, судије: Добрев (Бугарска), Луц (Белгија).

ХАОК МЛАДОСТ: Сабљак, Радош (л), Никачевић 15, Митрашиновић 4, Бакоњи, Седлачек 27, Шарчевић (л), Мишура, Јурић, Прлић 4, Марелић 15, Крнић 3, Дукић, Михаљ 13. Тренер: Раде Малевић.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 7, Вучићевић 3, Фундора Травиесо 30, Шкундрић (л), Негић (л), Ковачевић 8, Вијецки 14, Кујунџић, Костић, Мехић 27, Радевић, Тодоровић 1, Рудић, Перић. Тренер: Душко Николић.

М. Ристић

 

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести