Одбојкаш Милорад Капур из Равног Тополовца освојио титулу с Партизаном

НОВИ САД: Да није зажалио што се вратио у српску одбојку, либеро Милорад Капур био је уверен и пре освајања сва три домаћа трофеја са Партизаном.
k
Фото: Milorad Kapur uživao ove sezone u crno-belom dresu/OSS

Истичући сјајну атмосферу у црно-белом колективу играч родом из  Равног Тополовца код Житишта задовољан је годином проведеном у београдском клубу. Више пута је нагласио да је то заслуга стручног штаба на челу са тренером Бојаном Јанићем, али и свих људи у управи, као и саиграча, који су били на висини задатка.

Први пут у клупској историји Партизан је освојио све што је могло у једној сезони и придружио се Војводини и Црвеној звезди, којима је то полазило за руком. Почело је Суперкупом, па Купом Србије и на крају титулом. У сва три надметања за пехар црно-бели су били бољи од Војводине, у којој је Капур играо пет година, од 2009. до 2014. Ту је стигао из ОК Херцеговина из родног места.

– Мислим да смо ове године ми и Војводина показали најбољу одбојку и залужено били у финалу. Током полуфинала са Спартаком прижељкивали смо да Новосађани победе, јер нам више леже него Суботичани. По нама није изненађење што смо славили у утакмицама за титулу. Оваква атмосфера се не виђа често. Мислим да сви момци и они који су тек сада кренули да играју у првом тиму и ови који иду из клуба, никада неће имати овакву атмосферу. Не жалим што сам се вратио у Србију – рекао је за „Дневник” по освајању титуле 32-годишњи Милорад Капур.


Селидба у Париз

Следећа станица за Милорада Капура је Париз Волеј, са којим је пре два месеца потписао уговор.

– Били су упорни да ме доведу. Идем да видим да ли могу да играм ту лигу, која је јака. Ако могу, одлично, ако не, знам које су ми границе. Да ми је неко пре два месеца рекао да узимам и куп и титулу са Партизаном, запитао бих се да ли бих потписао за Париз, јер нисам никада играо Лигу шампиона. Имао сам прилике јер сам био у преговорима да се вратим у Војводину прошле и претпрошле године, али се нисмо договорили – истакао је Капур, који је Партизану помогао да дође до титуле првака државе и самим тим учешћа у најјачем европском клупском такмичењу.


По одласку из Војводине, либеро је једну сезону одиграо у Новом Пазару, да би се 2016. отиснуо у иностранство где је три године био у Швајцарској, а исто толико после у Немачкој. На позив тренера црно-белих Бојана Јанића вратио се у Србију и узео оно што му је недостајало – титулу.

– У дресу Војводине сам освојио два купа, а сада у црно-белом још један, као и Суперкуп и на крају прву титулу. Играо сам неколико финала са Новосађанима, али нисам успео да се домогнем пехара. Када је Партизан узео последњу титулу 2011. године у Спенсу тада сам баш био у Војводини. Искрено, нисам могао да претпоставим да ћу у црно-белом дресу победити тим из Српске Атине. Када сам на почетку сезоне видео ко је све дошао у Војводину, очекивао сам да она неће изгубити сет. Али ето, они су уложили јако пуно за српске услове, али ми смо показали да срце и атмосфера у екипи преовлађује и да када играмо лоше то прави превагу – рекао је Капур.

С обзиром на то да је нагласио да је уживао ове сезоне у Партизану, није искључио опцију и да се једног дана врати.

– Никад се не зна. Од много фактора би зависио мој повратак, али ако би дошло до тога гледао бих ако је тренер Бојан Јанић ту, или неки играчи с којим сам играо – поручио је Милорад Капур.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести