Одбојкаш Војводине Жарко Убипарип: Разуверићемо оне који су нас отписали

Хватају залет за нову сезону одбојкаши Војводине, који су припреме почели 31. јула и у новом руху ће изаћи на црту ривалима, јер је састав подмлађен.
odbojka
Фото: Филип Бакић

У први тим прекомандовани су јуниори црвено-белих, који ће сада имати прилику да се докажу. Упркос одласцима из редова новосадског великана, носиоци игре су остали одбојкаши који су и прошле сезоне били окосница тима. Жарко Убипарип, који ће другу годину носити дрес Воше, сада је у улози старијег играча, а има 24 године, као и Лазар Бајандић, Андреј Рудић и Милан Зечевић. За „Дневник” је примач сервиса сумирао утиске после скоро две седмице припрема.

– Тренирамо јако, а тако и треба. Чини ми се да су сви играчи дошли на припреме доста спремни, па нам самим тим прва седмица тренинга и није тешко пала. Јесте велика промена када после одмора кренеш да радиш, али свакако нам није претерано тешко – рекао је Убипарип.

На клупу Војводине је после прошле, неуспешне сезоне, сео нови тренер, Марко Наранчић, који је пре тога тренирао јуниоре и кадете црвено-белих. Управо је из млађих категорија одабрао играче који ће добити шансу у првом тиму.

– Они су се одлично уклопили. Свакако се сви знамо, јер се дружимо у клубу. Унели су неку додатну енергију и имају велику жељу да се докажу. Самим тим терају и нас, да кажем старије, да дајемо још више на тренингу, поготово на трчању, јер ту увек хоће да буду први – открио је Убипарип симпатичан детаљ.

Тек је почетак припрема, а старт домаћег првенства је заказан за 7. и 8. октобар. До тада Војводина има да одради пријатељске утакмице, па турнир у Румунији и свој Меморијал великана. Амбиције су увек високе када је реч о црвено-белима, па је на играчима да покажу колико могу.

– Атмосфера и хемија у екипи су увек важне, а од првог тренинга се види да је то код нас и те како добро. Сматрам да можемо доста да урадимо ове сезоне и да нападнемо трофеје. Не кажем да ћемо их освојити, али ћемо давати максимум најпре на сваком тренингу, што ће се после пренети и на утакмице. Верујем да ће људи који су нас отписали, јер смо сада у подмлађеном саставу, променити мишљење када почне сезона – поручио је Жарко Убипарип.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести