Одбојкаши Србије играју с Немачком први меч другог викенда Лиге нација

(Од нашег специјалног извештача)
SRB-FRA 10_FBakic
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Имали су одбојкаши Србије довољно времена да се аклиматизују, прилагоде временској разлици и одраде неколико тренинга у иначе хокејашкој дворани „ТД плејс“ где их очекују утакмице другог викенда Лиге нација. Наше одбојкаше очекују мечеви с Немачком, Аустралијом и домаћином Канадом, а очекују велику подршку у свим мечевима јер је већ најављен долазак доста наших људи којих има пуно у Отави, али и Монтреалу и Торонту, па ће Србија бити готово на домаћем терену.

„Орлови“ су у готово истом саставу у ком су наступали у мечевима првог викенда у Новом Саду, уз две измене, а готово је сигурно да ће селектор Никола Грбић поново пружити шансу свим момцима да се истакну и скупе непроцењиво искуство у великом такмичењу. Оно што је најважније је игра, тачније ниво игре који иде узлазном путањом, без обзира на име ривала. Зато се сви у нашем табору надају првој победи већ данас против Немачке (22.40 по нашем времену), али и остварењу примарног циља, подизања лествице на терену.

- Имали смо довољно времена да се навикнемо на нове услове и да осетимо салу, што је веома важно. Први ривал на турниру у Канади нам је Немачка, нама можда традиционално неугодан противник, с обзиром да немамо баш најбоље искуство с прошлог Европског првенства, а и прошле године у Краљеву смо се поприлично мучили. Они су у измењеном саставу у односу на та такмичења, нема Грозера и Кампре, њихових главних играча, али то не значи да нас чека лак посао. Немачка је, као и у сваком спорту, неугодан противник, а на нама је да дамо максимум и да пробамо да дођемо до прве победе – рекао је једна од наших најискуснијих играча либеро Невен Мајсторовић.

Један од дебитаната у репрезентацији је и дизач Андрија Вилимановић.

- Очекујем прву победу већ данас јер сада већ знамо шта нас очекује. Први викенд је за нас био ново искуство, где је важно да смо константно расти, играли све боље из меча у меч и надам се да ћемо наставити тај тренд. Немачка је први противник, заједно смо допутовали из Франкфурта и већ тада видели у ком ће саставу наступити. Они су у Канаду дошли из Јапана и то путовање је трајало 44 сата тако да се надамо да ће и то бити једна од околности које могу да допринесу нашем тријумфу – истакао је Вилимановић.

Добио је Божидар Вучићевић позамашну прилику да се истакне у сусретима с Француском и Русијом у Новом Саду и оправдао очекиванања.

- Што се тиче прво викенда, мислим да ту има још доста ствари које треба поправити како бисмо што пре дошли до наше игре. Истина, иде набоље, то је оно што смо превасходно хтели пре почетка Лиге нација, али нисмо имали пуно времена. Сада достижемо тај ниво, упознајемо се, па мислим да ћемо у мечевима другог викенда доћи до победе. Већ против Немачке очекујем да будемо знатно бољи, да ћемо победити и показати да константно напредујемо. Има најава да бисмо могли да имамо велику подршку наших људи који живе у Канади и надам се да ће доћи у великом броју јер ће нам то пуно значити – рекао је Вучићевић, донедавно коректор Војводине, а сада нови играч АЦХ волеја из Љубљане.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести