Одбојкаши Србије освојили бод у три меча првог викенда Лиге нација

Нису одбојкаши Србије осетили сласт победе на првом турниру Лиге нације у Новом Саду. Три пораза, од Јапана, Француске и Русије, уз освојен бод, нису оправдали очекивања публике, али је мало ко незадовољан јер су момци у друга два меча одиграли веома добро.
Milan Katic
Фото: Милан Катић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

У сусрету с Јапанцима рачунали су на бољи резултат (1:3), да би им у дуелима са Французима и Русима исклизнуле победе.

Први пут су се неки наши одбојкаши сусрели са брзом игром Јапана, лепршавошћу Француза и снагом Руса, па ће поуке извучене из тих дуела много значити у сусретима наредног викенда у Отави, када ће им ривали бити Канада, Аустралија и Немачка. Реално гледајући, наш национални тим би у Канади могао да исприча лепшу причу по броју освојених бодова у односу на новосадски викенд.

– Видело се првог дана како смо изгледали, у смислу емоција, стегнутости и бриге да ли ћемо да оставимо добар утисак. У наредна два дана дошло је до потпуне трансформације читаве екипе и веома ми је драго због тога, а мислим да су момци имали жељу и првог дана да се покажу, али објективни разлози су их спречили да се то деси. Момци су препознали тренутак, играли су нападачки и срчано против Русије, једне од најбољих репрезентација света, и могли смо меч да завршимо у нашу корист. Ово је веома важно искуство за све њих, теорија је једна ствар, а на терену нешто сасвим друго. Добро је што смо с бодом завршили први викенд и што у таквом моменту идемо на пут од скоро месец дана – рекао је селектор Никола Грбић.


Испоштовани критеријуми

Покрајински секретаријат за спорт и омладину и Град Нови Сад били су покровитељи одбојкашког турнира Лиге нација у Новом Саду. Љубитељи одбојке имали су прилику да гледају врхунске играче Француске, Русије, Јапана и Србије.Такмичење је пратио велики број људи из света спорта, градски и покрајински званичници, гости из Републике Српске и региона...

Домаћин турнира је био Одбојкашки савез Србије, а организатор ОК Војводина НС семе. Високи критеријуми и стандарди које поставља Светска одбојкашка федерација су испоштовани и реализовани у потпуности, чиме су  држава, Покрајина и град Нови Сад промовисани на најбољи могући начин.

У склопу овог спортског празника одржано је и такмичење Дечији фестивал Балканске одбојкашке федерације (Балкан Кидс), под слоганом - Одбојка побеђује, који је окупио преко сто учесника из шест земаља. Организатор такмичења био је Одбојкашки савез Србије, док је технички организатор био ОК ВојводинаНС Семе, уз подршку Покрајинског одбојкашког савеза, а под покровитељством Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.


Састав Србије претрпео је две измене па ће у Канаду путовати Немања Машуловић и Данило Павловић уместо Стефана Ковачевића и Мирана Кујунџића. У Канаду путују – дизачи: Андрија Вилимановић и Вук Тодоровић, коректори: Душан Петковић и Божидар Вучићевић, либера: Невен Мајсторовић и Никола Пековић, примачи сервиса: Лазар Ћировић, Милан Катић, Давид Мехић и Данило Павловић, те средњи блокери: Петар Крсмановић, Александар Околић, Стреван Симић и Немања Машуловић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести