Одбојкаши Србије с Украјином играју најважнију утакмицу на ЕП

У четвртфиналу Европског првенства одбојкаши Србије играће са Украјином данас од 20.30 часова, а победник ће у полуфиналу на мегдан бољем из дуела Француске и Италије.
Odbojkaši Srbije znaju put do polufinala Evropskog prvenstva Foto: CEV
Фото: Одбојкаши Србије знају пут до полуфинала Европског првенства Фото: ЦЕВ

После групне фазе, мало шта је указивало да ће Украјина бити нашем тиму на путу до полуфинала, очекивало се да то буде Белгија, али је аутсајдер славио победу са 3:2 и налази се на корак до историјског успеха.

Реноме, квалитет и име указују да би Србија требала лагано да нађе пут међу четири најбоље селекције Старог континента, али су Украјинци до сада показали завидан ниво игре и да нису ривал за потцењивање, па ће тако чета Слободана Ковача приступити овом мечу.

Наш тим је у четвртфиналу имао релативно лак задатак и славио максималну победу над Чешком, екипом сличног квалитета украјинском тиму.

- Када екипе средњег ранга играју против Србије немају шта да изгубе , у дуел уђу опуштено, ризикују и ако им то успе могу да направе проблем, као што су Чеси нама у првом сету. Украјина нам је непознаница и зато морамо да будемо пажљиви, јер је реч о екипи која је већ направила велико изненађење. Ипак, нисмо ми Белгија, бићемо максимално спремни  за четвртфинални окршај– јасан  је Ковач.

Наш тим  је од четвртфинала имао два слободна дана, а селектор је искористио ту прилику и одвео играче на вечеру.

- Добро је и да екипа буде заједно, да се што више упознамо.Месец дана заједно радимо и све иде у добром правцу. Радимо на томе да играчи буду и физички и психички спремни за највеће напоре - истакао је Ковач.

Капитен Немања Петрић респектује ривала и истиче његов квалитет, али зна рецепт за победу.

- Имали смо времена за све, да се одморимо, порадимо на физичкој спреми и тактици и да се  што је могуће боље спремимо за четвртфинале. Украјина је показала добар ниво игре кроз читаво такмичење па нам неће бити лако да их савладамо, посебно су били добри у осмини финала. Зато морамо да будемо максимално фокусирани од почетка меча, да преузмемо контролу резултата и да одрадимо све како се од нас очекује. Украјина има неколико квалитетних играча које познајемо из европских лига, добри су и перспективни и играју без оптерећења.Добро сервирају, јаки су физички и зато морамо да пружимо нашу најбољу игру како бисмо их савладали – рекао је Петрић.

Марко Ивовић зна добро неколико украјинских играча, играо је против њих у Русији, али се нада да ће нш тим, као старији и искуснији, наћи начин да се прође до полуфинала.

- После групне фазе, сваки меч је најважнији  јер више нема поправног, што значи да немамо право на грешку. Дошли смо до четвртфинале, рекло би се да је пут леп, али треба озбиљно да се приступи  утакмици, јер је Украјина показала да уме да изненади и себе и друге. Треба нам концентрација и наша игра од почетка, како не би било проблема. Играо сам у Русији против неколико њихових играча, млади су и амбициозни, а сви причају само о момку који игра у Италији. Треба се посветити Украјини као и сваком другом ривалу, посебно јер су млади и играју без респекта и не знају шта тачно могу да ураде. Схватање утакмице код млађих играча није исто као код старијих, па ако им се допусти да се разиграју могу да направе чудо. Искуснији смо, бољи смо и то ћемо потврдити против Украјинаца и пласирати се у полуфинале – поручио је Ивовић.

Одлични средњи блокер Срећко Лисинац  верује  у успех, али је веома опрезан.

- Четвртфинална утакмица на свим великим такмичењима је увак најтежа, или води даље или идеш кући.С обзиром да нам је Украјина  ривал а не Белгија сви очекују лаку утакмицу, притисак је зато на свима нама још већи.Нема нам друге, морамо да одиграмо максимално  и онда верујем да нам полуфинале неће измаћи – рекао је Лисинац.

Утакмица између Србије и Украјине игра се у Антверпену са почетком у 20.30 часова.       

М. Ристић

 

ДАНАС - Четвртфинале

Антверпен

Србија – Украјина      (20.30)

Нант

Француска – Италија  (21)

 

 

EUR/RSD 117.1897
Најновије вести