Одбојкаши Војводине данас (17) дочекују Рибницу

НОВИ САД: Колико су све екипе мотивисане на почетку сезоне у домаћем првенству показало се у другом колу, када су фаворити доживели поразе на гостовањима.
o
Фото: Lazar Bajandić veruje u bolje izdanje Novosađana/Dnevnik (Filip Bakić)

Одбојкаши Војводине, шампиони Србије, неславно су прошли у Крагујевцу (0:3) док је Партизан, освајач Купа и Суперкупа, Јединству у Старој Пазови узео сет (1:3). Новосађани, међутим, данас имају прилику да се врате на победнички колосек и на такав начин закораче у период у ком их очекује много утакмица на три фронта. Црвено–бели од 17 часова у малој сали Спенса дочекују краљевачку Рибницу. Због обавеза црвено–белих у Лиги шампиона, договорено је да се дуел петог кола Суперлиге одигра раније. Већ у суботу, такође у Новом Саду, на реду је сусрет са Таковом из Горњег Милановца у трећем колу.

– Улазимо у период са много утакмица, по две седмично и битно је да овај низ почнемо добрим резултатом. Забележили смо лош у Крагујевцу и имамо прилику да поправимо утисак. У утакмицу треба да уђемо одлучно и агресивно и сигуран сам да ћемо таквим приступом доћи до победе. Пораз, наравно не прија, то се дешава. Битно је да ми међусобно не кривимо једни друге, него да се још више ујединимо и потрудимо да лоше ствари поправимо, добре одржимо и тако наставимо даље – поручио је примач Војводине Лазар Бајандић.


Раскинут уговор с Вилимановићем: Траже се два појачања

Андрија Вилимановић није више дизач Војводине.

– С њим смо споразумно раскинули уговор. Андрија је велики радник и добар човек, али једноставно, када смо изгубили Суперкуп од Партизана, морало је нешто да се уради да то буде на неки начин реакција на начин на који смо га изгубили. Није био проблем што смо изгубили, него како смо изгубили. Он је био капитен, неко ко је имао одговорност иако није био на терену, али једноставно не можете да буде искључени када је екипа у проблему. Не пребацујем читаву одговорност на Андрију, само желим да кажем да је и он имао своју у томе, као и остали играчи и ја и стручни штаб. Ово су ствари које се дешавају у професионалном спорту – рекао је Слободан Бошкан.

Уз Максима Буцуљевића, екипи је прикључен Алекса Козић, из Новог Сада Манекса, филијале црвено–белих.

– Видећемо да ли ће он бити адекватна замена, тако да ћемо радити на томе да нађемо играча који ће се уклопити у наш тим. Тражимо и примача, јер нам је потребан играч који може да нам помогне у нападу – додао је Бошкан, који није могао да каже да ли су на мети шампиона страни или домаћи играчи.


Шеф стручног штаба Новосађана, Слободан Бошкан очекује да ће још неке екипе направити изненађење, поготово на домаћем терену, јер доста њих у Суперлиги сву снагу усмери на првих месец, два.

– За Војводину је то, с друге стране, дугачка трка од септембра до маја. Важно је да, поред тога што морате да имате дугачку, добро припремљену клупу, будете мотивисани против сваког ривала. Верујем да ће Рибница данас доћи да покаже набоље што уме, али верујем у своју екипу да може да одигра добру утакмицу – рекао је Бошкан.

К. Бугарски

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести