Војводина игра прву утакмицу квалификација за ЛШ: Против Полоније као да је Трентино

Одбојкаши Војводине НС семе спремни су за прву утакмицу Ф групе квалификација за Лигу шампиона, у којој се у Тренту састају са енглеском Полонијом.
Stevan Simic
Фото: Стеван Симић, фото: ОК Војводина НСС

Новосађани ће од 20.30 часова одмерити снаге са екипом из Лондона (пренос на РТВ, Новосадска и Арени спорт 5) и надају се повољном исходу. Успели су да се одморе од пута аутобусом до Трента, упознали су се боље са данашњим ривалом и одрадили су два тренинга дан пред утакмицу, један у теретани, други у сали.

– Морамо озбиљно да приступимо дуелу са лондонским тимом,не смемо да га потценимо,  а тек после њега  да мислимо о Трентину. Нема простора за опуштање, Енглези имају искусну, добру екипу и морамо да одиграмо максимално од првог до последњег поена, као да је с друге стране мреже Трентино. Што се тиче друге утакмице, сви је жељно ишчекујемо, свесни смо квалитета ривала, али за такве мечеве се ради и бори, тако да мотива и енергије неће недостајати. То је награда за целу прошлу сезону и, наравно, искористићемо сваку шансу која нам се укаже. Иако је Трентино фаворит, терен је тај који одлучује – поручио је капитен Новосађана Стеван Симић.

Шеф стручног штаба  Синиша Гавранчић сматра да је његова екипа имала довољно времена да добро тренира и да се припреми за првог противника.

– Искористили смо  прилику да уживо одгледамо прву утакмицу на турниру, коју су одиграли Полонија и Трентино. На тај начин смо боље упознали, пре свега енглеску екипу. Размишљамо само о тој утакмици, ту треба да одиграмо максимално и да победимо. О италијанском представнику размишљаћемо тек после тога. Истина је да немамо пуно прилике да играмо са тако добром екипом као што је Трентино, па ће то за нас бити велики изазов – истакао је Гавранчић.

Само победник турнира ће обезбедити Лигу шампиона, док ће преостала два тима такмичење наставити у ЦЕВ купу.

К. Бугарски

Марко Подрашчанин: О Воши све најлепше

Домаћин је срдачно дочекао екипу Војводине, а предњачили су, очекивано, наши репрезентативци Марко Подрашчанин и Срећко Лисинац, који су носиоци игре екипе Трентина, сутрашњег противника црвено–белих.

Фото: Слободан Бошкан и Марко Подрашчанин у Тренту, фото: Приватна архива

– Имамо јако добру  екипу, јесмо фаворити, али не треба потценити противнике, посебно не Новосађане. Сигурно ће о победнику турнира одлучити управо сусрет Трентина и Војводине, а оно што сам причао саиграчима јесте то да је новосадски тим доминантан у Србији последњих неколико година и да се не смемо опустити – казао је Подрашчанин, који је поникао у новосадском великану.

Лисинац је напоменуо да се њихова екипа добро припремила за овај турнир, јер само победник иде у групну фазу Лиге шампиона.

– Неће бити лако, лондонски тим нам је непознаница, док Војводину делимично знамо, пре свега момке из наше репрезентације и лиге. Очекујем добар турнир, квалитетне утакмице и надам се нашим победама – рекао је средњи блокер.

Данас

Војвод. НС семе – Полонија (20.30)

Сутра

Трентино – Војводина НСС (20.30)

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести