Одбојкаши Војводине НС семе данас играју с Нишлијама (18)

Неочекивани пораз у Суботици, где је актуелни шампион био апсолутно надигран од Спартака, упалио је лампицу код одбојкаша Војводине НС семе и зато данас у дерби меч са Нишом улазе максимално мотивисано и одговорно.
Nemanja Mašulović veruje da će Vojvodina biti uspešnija od  ekipe iz Niša   Foto: F. Bakić
Фото: Немања Машуловић верује да ће Војводина бити успешнија од екипе из Ниша Фото: Ф. Бакић

Желе Новосађани да покажу да су у Суботици имали лош дан, с тим што им  неће бити лако да ваде флеке против тима из Ниша  који је скренуо пажњу на себе са две победе у прва два кола, уз податак да је повратник у елиту.

Ниш је уписао победе над Партизаном и Рибницом, што га сврстава у категорију опасних екипа, а предводе га два странца - крајња нападача. Две победе над Звездом показале су да актуелни шампион има квалитет, а гостовање у Суботици је традиционално за Новосађане неугодно, што значи да га ваља заборавити и  добити дерби са Нишлијама.

- Ниш је још увек непознаница у смислу његових максималних  могућности и поред чињенице да је добио прве две утакмице. Два странца су главне полуге у нпаду, а добро их је служио сервис у прва два сусрета. Бавимо се нашом страном мреже, желимо да покажемо да је пораз у Суботици био само лош дан и да победом вратимо све на своје место – рекао је шеф стручног штаба Синиша Гавранчић.


Бошкан: Очекујем реакцију екипе

Спортски директор Слободан Бошкан очекује реакцију екипе након пораза и победу у дербију са Нишлијама.

- Ниш долази да се надиграва и не сумњам да ће бити силно мотивисан  да нас савлада.Надам се да ће екипа реаговати на минули пораз и да ћемо све вратити на победнички колосек. Биће то тежак задатак, али уздам се у квалитет наших момака и у домаћи терен – рекао је Бошкан.


Војводина ове сезоне има најдоминантнији пар средњих блокера у лиги и управо је у том сгменту јача од данашњег ривала.

- Знамо да нам предстоји тешка утакмица, јер Ниш  има квалитетну екипу. Потребан нам је добар срвис да бисмо уз све друге елементе стигли до важне победе.. Пораз у Суботици нисмо очекивали, али можда је и добро што нам се десио на почетку сезоне. У спорту сви желе да победе шампиона и зато се често деси да слабија екипа у тим мечевима пружи и више од својих у том тренутку реалних могућности. Пече пораз у Суботици, али верујем да  нам се тако неђто неће десеити у долазећем перидду. Много је важно да дерби решимо у своју корист, јер никако не би ваљало да после неуспеха у Суботици уследи још један. Оптиста сам и верујем у наш успех – поручио је средњи блокер црвено-белих Немања Машуловић.  

    М. Ристић

Данас

Суперлига (ж) – СТАРА ПАЗОВА: Јединство – Црвена звезда (18), БЕОГРАД: Визура – ТЕНТ (17.30), Београд – Партизан (20), УБ. Уб - Железничар (18).

Суперлига (м) – НОВИ САД: Војводина НС семе – Ниш (18), БЕОГРАД: Партизан – Јединство (СП) (18), НОВИ ПАЗАР: Нови Пазар – Спартак (С) (18).

 

 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести