Одбојкаши Војводине освојили 16 титулу првака државе

Одбојкаши Војводине НС семе освојили су укупно 16, а трећу узастопну титулу шампиона државе.
odbojkasi vojvodine1, fbakic
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

У финалу плеј-офа су Новосађани са 3:1 у победама били бољи од Црвене звезде, која се борила, али није могла да парира фавориту. Поново је Војводина НС семе била на шампионском нивоу, играла срцем и хладном главом, а џокер из треће утакмице Павле Перић добио је шансу да одигра читаву утакмицу и буде фактор изненађења за Београђане.

Први пут у финалној серији су одбојкаши Војводине НС семе боље започели меч. Добри сервиси Тодоровића донели су неколико изгледних ситуација на мрежи, али и прилику за поене из блока Вучићевића и Ковачевића и предност Новосађана је за трен ока износила седам поена (11:4). Одмах је тренер домаћих Кукањац посегао за изменама, али је актуелни шампион започео меч веома концентрисано. Добар је био Вучићевићи водио свој тим, а нешто касније високо вођство као да је опустило Новосађане, на сервис је дошао Нејић и наступила је серија домаћих и морао је тренер Гавранчић да реагује са два тајм-аута. То је било довољно да шампион освоји први сет – 25:21.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Наставили су у добром ритму гости, али је Звезда на сервисе Нејића направила серију 5:0 и преузела контролу (7:4). Домаћи су наставили сервисима да гађају Перића, који је почео меч, те повећали предност и на обавезном одмору водили 12:6. Играли су домаћи без грешке, пријем сервиса Воше је опао и никако није успевала да направи серију и приближи се ривалу. Виђена је комплетно другачија слика у односу на први сет и Звезда је изједначила – 25:16.

Консолидовали су се играчи Војводине, јачи сервиси донели су бољитак и вођство 5:1, а после тајм-аута Звезде, узбуркале су се страсти и Вучићевић и Машуловић су зарадили по жути картон, али се ту није све завршило јер су потом Новосађани протествовали због судијских одлука на њихову штету, а делиоци правде су тако додатно подгрејали већ врућу атмосферу. Разљутило је то госте који су наставили на високом нивоу, а блок Стевана Симића одвео је шампиона на обавезни одмор с вишком од пет поена (12:7). Наставио је судија Баланџић да „гура“ домаће, али ни то није сметало Воши да настави путем којим је кренула. Засјао је Давид Мехић и контром и блоком повећао предност своје екипе (20:14). Мењали су домаћи, али нису могли ништа разигранијем противнику – 18:25.

Сервиси Вучићевића поново су довели шампиона у контролу сета (5:1), а Звезда је и други тајм-аут искористила до резултата 9:4. Надовезао се Мехић, уз подршку Симића, па је Воша лагано одржавала предност. Није више Звезда имала одговор, шампионски тим је поново играо без грешке, а распуцани Вучићевић и Симић још једном су били превага на новосадској страни. Славље играча, али и гостујућих навијача трајало је још од средине сета, а веома брзо су добили шансу да прославе 16. титулу шампиона државе.

М. Ристић

Фото: Дневник (Ф. Бакић)/Навијачи Војводине

Црвена звездаВојводина НС семе 1:3 (21:25, 25:16, 18:25, 15:25)

БЕОГРАД: Хала УСЦ „Вождовац“, гледалаца: 400, судије: П. Баланџић (Београд), Петровић (Ужице).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац 3 , Јевтић (л), Петковић, Ђурђевић (л), Тадић, Машуловић 10, Петровић 2, Нејић 11, Синђелић, Јовановић 8, Додић 13, Н. Павловић, Андоновић 7, Д. Павловић.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 12, Вучићевић 17, Фундора, Шкундрић (л), Негић, Ковачевић 7, Вијецки 1, Кујунџић, Костић, Мехић 13, Радевић, Тодоровић 3, Рудић, Перић 10.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

 Гавранчић: Квалитетном игром до победе и титуле

Синиша Гавранчић тренер Војводине честитао је својим играчима на квалитетној игри, победи и освојеној титули, као и Црвеној звезди на одличном ривалитету.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

„Напорно смо тренирали и то се на крају исплатило освајањем титуле. Звезда је била одличан противник, а наше ривалство траје већ годинама. Али, на крају је титула заслужено остала у Новом Саду. Mомци су се вратили, нису пали после тог изгубљеног сета и квалитетном игром у наставку су дошли до победе“, казао је Гавранчић.

Кукањац: Честитам Војводини

Томислав Кукањац тренер Звезде честитао је Војводини на заслуженој победи и освојеној титули.

„Војводина је била боља и заслужено је освојила титулу. Ми смо имали своје шансе, али смо били нстрепљиви у неким утакмицама. Све у свему задовољан сам сезоном која је иза нас“, рекао је Кукањац.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести