Одбојкаши Војводине поразом закорачили у 2023. годину

НОВИ САД: У дуелу екипе која у саставу има тројицу олимпијских првака и више освајача медаља са других великих такмичења и српског првака, није било изненађења и пољски Јастржебски је максималним резултатом надиграо Војводину у петом колу Лиге шампиона.
1
Фото: Ф. Бакић/Давид Мехић против двојног блока Јастржебског

Ни домаћи терен, ни помоћ навијача, нажалост, нису помогли црвено–белима да остваре повољнији резултат против фаворита у А групи, који је и петим тријумфом обезбедио врх табеле и пласман у четвртфинале.

Састав Слободана Бошкана поразом је закорачио у 2023. с обзиром на то да му је ово прва званична утакмица у овој години. За сада Воша има једну победу и четири пораза у Европи. Велика разлика у квалитету дошла је до изражаја већ на почетку сусрета, а гости су све време диктирали темпо. Тиму, ког предводи Марсело Мендез, који је са Аргентином узео бронзу на Олимпијским играма у Токију 2021, било је потребно само сат и 15 минута да дође до убедљивог тријумфа.


Бошкан: Без ослонца

Шеф стручног штаба Војводине Слободан Бошкан после пораза у Спенсу прокоментарисао је утакмицу.

"Постојала је и жеља и видео сам у првом сету да је постојала и могућност да урадимо више, али са оваквом екипом је тешко играти. Нисмо довољни искусни. Нисмо имали никог на ког бисмо могли да се ослонимо. Жао ми је што нисмо боље одиграли. Они су заслужено први у групи – рекао је Бошкан.


Једино је Војводина у првом сету и то уз доста грешака, на неугодне сервисе Буцуљевића успела да ухвати прикључак у завршници, мало закомпликује ствари ривалу, који је ипак искористио четврту сет лопту. Преостала два сета Јастржебски је добио у доминантном стилу. Бошкан је изменама покушавао да нађе разигранију поставу, али су црвено–бели деловали доста бледо и нису више могли да пруже јачи отпор искуснијем противнику. Шансу да дебитује у Лиги шампиона, најјачем европском клупском такмичењу, добио је 19–годишњи Камерунац Ландри Кавого, који је крајем новембра стигао у Вошу.

Последњу утакмицу у групи Војводина игра у гостима против Монпељеа 25. јануара и то ће бити дуел одлуке о трећепласираном тиму, који ће тежити ка томе да буде најбоља трећа екипа из свих група, која ће играти квалификације за четвртфинале. У првом међусобном сусрету Новосађани су у Спенсу били бољи од Француза 3:1, који и даље немају победу.

К. Бугарски

Војводина – Јастржебски 0:3 (22:25, 16:25, 14:25)

НОВИ САД: Велика сала Спенса, гледалаца: 2000, судије: Јовчев (Бугарска), Вањи (Италија).

ВОЈВОДИНА: Симић 7, Милановић 2, Бајандић 2, Зечевић, Негић (либеро), Рудић, Кавого 2,Убипарип 4, Мишковић, Антуновић, Буцуљевић 1, Парапунов 10, Крсмановић 4, Мехић 4.

ЈАСТРЖЕБСКИ: Дрија, Хадрава 2, Попивчак (либеро), Тонијути 1, Дебски, Бојер 7, Тервапорти, Клевено 12, Гранијечни (либеро), Форнал 16, Мбаје 8, Шимура, Мацира 6.

Група А

Војводина – Јастржебски 0:3

Монпеље – Фридрихсхафен 2:3

1. Јастржебски 5 5 0 15:2 15

2. Фридрихсхаф 5 4 1 13:8 10

3. Војводина 5 1 4 4:13 3

4. Монпеље 5 0 5 6:15 2

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести