Одбојкаши Војводине против Такова почињу плеј-оф (17.30)

Чекало се до последњег кола да се види расплет на табели пред почетак плеј-офа одбојкашке Суперлиге, па је самим тим и Војводина, која брани титулу и јуриша на седму узастопну, сазнала име ривала у четвртфиналу.
1
Фото: Ф. Бакић

Новосађани, који су очекивано обезбедили прво место, сутра од 17.30 часова у малој сали Спенса одиграће прву утакмицу против Такова из Горњег Милановца, који је као осмопласирани прошао у завршницу. Игра се на две победе, а црвено-бели имају предност домаћег терена. 

– Таково је у другом делу првенства играло боље, имало је неколико интересантних утакмица и важних победа. Милановчани су заслужено у плеј-офу. Имају Поломца, који је сигурно тренутно један од најталентованијих техничара у Србији и добрим делом његовом заслугом играју овако у другом делу сезоне – рекао је шеф стручног штаба Новосађана Слободан Бошкан. 


Буцуљевић на терену?

Задесио је пех одбојкаше Војводине три кола пре краја лигашког дела првенства када се први дизач Максим Буцуљевић повредио на тренингу. Забио му се део паркета у стомак. Њега тренутно мења 17-годишњи Матија Милановић. 

– Матија даје максимум, али једноставно, Максим искуством доноси квалитет нашој игри. Опоравак иде у добром смеру и надамо се да ће бити спреман да нам у некој мери помогне већ у четвртфиналу – рекао је Слободан Бошкан.


Упркос одређеним здравственим проблемима, шампион спреман дочекује почетак четвртфиналних сусрета. 

– То је саставни део сезоне, која је као ова дуга, са доста утакмица. Упркос томе, желимо да победимо и на тај начин почнемо плеј–оф. Распоред је изазован, али Војводина зна да се носи с тим. На почетку сезоне се прави екипа да има једанаест, дванаест играча који могу да играју и то је наша велика предност. Како буде одмицао плеј-оф лакше ће бити онима са дужом клупом. Неће бити лако, али ми смо тај ритам прошли у децембру и јануару када смо играли и Лигу шампиона – истакао је Бошкан. 


Промоција књиге о Жарету Петровићу

ОК Војводина ће у недељу, 2. априла у 12 часова у Амфитеатру Спенса, организовати промоцију књиге „Жарко Петровић” аутора Велимира Шешума. Издавачи овог дела о легенди југословенске и српске одбојке су Одбојкашки савез Србије и ОК Војводина, чији је Жаре дрес носио. 


Очекује се, наравно, да Војводина у две утакмице реши дуел са Таковом, а потом би се срела са бољим из сусрета Суботички Спартак – Рибница.

– Плеј-оф ће бити интересантан јер су парови уједначени и биће занимљиво видети ко ће проћи у полуфинале – поручио је Слободан Бошкан.

К. Бугарски

 

Парови  четвртфинала 

Војводина – Таково

Раднички – Млади радник 

Партизан – Црвена звезда 

Спартак (С) – Рибница 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести