Одбојкаши Војводине савладали Спартак и пласирали се у полуфинале Купа Србије

Ни у једном тренутку није било дилеме око победника реванша четвртфинала Купа Србије пошто су одбојкаши Војводине НС семе одиграли одличну утакмицу и убедљиво су савладали Спартак за нешто више од сат времена игре.
vosa
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Новосађани се враћају на препознатљив ниво, а доказ је лако обезбеђен пролаз у полуфинале, пошто су у првом сусрету у Дудовој шуми славили 3:1. Била је ово трећа победа црвено–белих над Суботичанима у року од десетак дана, јер су били бољи и у првенственом дуелу.

Овог пута није било неизвесних тренутака, јер гости никако нису могли да парирају домаћину, нити да му пруже јачи отпор. Воши је једино требало мало времена да дође до свог ритма, па је почетком првог сета морала да јури резултат, али је серијом 7–0 преокренула и повела 11:7. Одличним сервисом црвено–бели су задавали муке ривалу, мада су у свим елементима предњачили. Видело се да су одлучни у томе да овере следећу фазу, играли су сталожено, енергично, добро у одбрани и на тај начин су лако стигли до предности у сетовима – 1:0. Чинило се да ће „голубови“ у наставку да смогну снаге да уведу извесну дозу неизвесности, али од тога није било ништа. За и те како расположену Војводину, којој је све полазило за руком нису имали адекватно решење, па је она брзо стигла на корак од тријумфа.

Такву ситуацију, у којој су Новосађани апсолутно доминирали, тренер Слободан Бошкан искористио је да прилику поново пружи младом средњем блокеру Александру Бошњаку и коректору Милану Зечевићу, а до краја сусрета није било никаквих изненађења и домаћин је, неочекивано убедљиво, оверио полуфинале.

К. Бугарски

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Војводина НС семе – Спартак 3:0 (25:17, 25:17, 25:15)

НОВИ САД: Мала дворана Спенса, гледалаца: 100, судије: Рогић, Стојанац.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 9, Л. Чубрило 4, Бајандић, Вујовић, Зечевић 2, Негић (либеро 1), Рудић, Мигел 12, Н. Чубрило 5, Мишковић (либеро 2), Вилимановић, Парапунов 13, Мехић 8, Бошњак.

СПАРТАК: Миловић (либеро 1), Марковић, Јунгић 12, Томчић, Пеић (либеро 2), Лечић 4, Вуликић, Несторовић, Дулић, Коне 1, Павловић 4, Жугић 7, Тумбас 7.

Резултати

Мл. радник – Рибница 3:0 (1:3)

Војводина – Спартак 3:0 (3:1)

Партизан – Раднички 3:2 (реванш 9.11)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести