Одбојкаши Војводине славили победу у дербију мини лиге

НОВИ САД: Одбојкаши Војводине НС семе после победе над Нишом осамили су се на врху табеле. Најближег пратиоца Новосађани су сломили после пет одиграних сетова, али је недостајало, чини се, мало озбиљности домаћих да победа буде убедљивија.
odbojka
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Дуго је требало актуелном шампиону да се загреје, а први сет један је од најслабијих коју су ове сезоне одиграли . Од почетка су били у заостатку, средином сета нанизали су неколико грешака у нападу и Ниш је серијом 7:0 повео 18:9 и убрзо освојио први период игре. Било је и пар добрих момената Новосађана, али девет грешака и девет поена гостију из  сервиса и блока су одлучили.

На почетку другог сета виђено је много сервис грешака са обе стране, а на семафору је стајао егал (12:12) када је са два ас сервиса Машуловић повео домаћина до серије 4:0 и осетног вођства (16:12). Коначно је Воша почела озбиљније да сервира, надовезали су се поени из блока Перића и Рудића па је за трен ока шампион освојио други сет.

Контролисали су црвено-бели игру у наставку, распуцали су се Перић и Благојевић и одржавали предност. Тек после реализоване контре Перића и грешке Чубрила Војводина се одвојила на осетно одстојање (19:14). Испоставило се да је то било довољно за преокрет.

Са четири везана блока, где су у главин улогама били Машуловић и Перић, почели су домаћи четврти период игре. Наставио се блокерски тренинг Новосађана и на обавезни одмор отишли су са великих 12:6, а ту предност одржавали у наредних неколико поена. Велико вођство напустило је црвено-беле, појавила се доза неозбиљности, што је било довољно да покрену Нишлије. Сервис гостију од тог тренутка био је феноменалан, почетним ударцима Стојковића, а нешто касније Ихбајрија Ниш је преокренуо и повео 19:18. Одговорили су домаћи и борили се до 21:21, а са три везана блока гости су изборили пети сет.

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Блок Перића, а нешто касније и Ковачевића довели су домаће до предности 6:3 у уводном делу петог сета, а после грешке гостију предност црвено-белих дошло је до плус пет (11:6). Ипак, неколико акција гостију и добар блок вратили су у неизвеност (12:10), али је шампион ипак одиграо на свом нивоу у самој завршници и дошао до веома важне победе.

М. Ристић

Војводина НС Семе - Ниш 3:2 (19:25, 25:18, 25:19, 21:25, 15:11)

НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца 150, судије: Т. Поповић, Зеленовић (обојица из Краљева).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Лакчевић (л), Бојичић, Ковачевић 13, Негић (л), Машуловић 10, Буша 1, Благојевић 17, Радовић, Тодоровић, Рудић 14, Перић 18, Мехић.

НИШ: Пејчић, Никић, Јовић (л), Миловановић, Кејта 22, Ивковић, Стојковић 14, Ихбајри 21, Чубрило 5, Јелић 5, Живановић 1.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести