Одбојкаши Војводине у Минску играју реванш сусрет трећег кола квалификација за Лигу шампиона

(Од нашег специјалног извештача)
vosa smec
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

МИНСК: Капитал у виду максималне победе донели су одбојкаши Војводине НС семе у Минск, где ће данас са Шатјором из Солигирска играти реванш меч треће рунде квалификација за Лигу шампиона. Заједно с тим капиталом, донели су Новосађани и снег главном граду Белорусије, али неће им сметати температура од -4 степена да још једном пруже максимум, те да прођу у одабрано европско друштво.

Два пута су црвебно-бели заустављени на прагу елите у минуле две сезоне, али после проласка преко Аркаде из Галација и максималне победе у првом мечу над Шахтјором, отворио се простор да прођу у Лигу шампиона. Оно што храбри све којима је срце уз Вошу јесте добра игра минуле недеље, где ривалу из Солигорска нису дозволили да много тога прикаже, а против којег им требају два освојена сета у реваншу за велику радост.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

- Кључе првог меча био је у томе што смо противника схватили максимално озбиљно, одиграли веома добро и нисмо им дозволили ни промил шансе за успех. Сваки сет смо добро почињали, наметали наш стил и мислим да је то формула успеха. Ипак, Шахтјор је добра екипа, не желимо да ривала потценимо, али идемо на победу и сигуран сам да ће она доћи ако одиграмо као у првом мечу – рекао је талетновани примач сервиса Павле Перић.

Белоруси у Новом Саду нису у игри показали ништа посебно, пре свега због добре партије Воше, што никако не значи да су слаба екипа.

- Шахјтор је класична руска екипа, сви су високи и веома снажни, имају нашег интернационалца Данила Павловића, који је прошле сезоне играо у Звезди, као и украјинског коректора Тевкуна којег добро знамо. У првом мечу смо их зауставили, често су извођени из игре што говори о нашем добро одрађеном послу. Мислим да сервис и блок треба поново да нам буду најјача оружја, као и пре седам дана када смо посао експресно завршили.

Млади примач сервиса тврди да не постоји шанса да потцене домаћина.

- Јесте било 3:0 у првом мечу, али нас то неће опустити. Против Аркаде смо изгубили први меч веома лако и вероватно су они помислили да ће лако завршити посао, али десило се да код куће одиграмо сјајно и прођемо даље преко златног сета. Тај меч нама даје самопоуздање за данашњи сусрет и искрено се надам проласку у Лигу шампиона.

У мислим црвено-белих је само данашњи меч, а никако како ће играти у Лиги шампиона.

- Нико у екипи не размишља о  наступу у Лиги шампиона, јер морамо у најгорем случају да освојимо два сета у Минску.Желимо победу и та врста спортског мотива нам не мањка. То је нормално код сваког спортисте, а после ћемо да видимо шта и како. Знамо добро у коју бисмо групу ушли у случају проласка, знамо и ривале, али хајде да се прво пласирамо у Лигу шампиона – поручио је Павле Перић.

Утакмица у Минску почиње у 15 часова.   

Марко Ристић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести