Одбојкашице Србије почеле припреме за СП у Јапану

Најбоље одбојкашице Србије почеле су припреме у Ковилову, нешто више од два месеца пре почетка Светског првенства, које ће се од 29. септемра до 20. октобра одржати у Јапану. У Ковилову ће тренирати до 1. августа, а онда ће се преселити на Пале, где ће одрадити други део припрема.
Odbojkasice Srbije
Фото: Фото: ОССРБ

После петог места у премијерном издању Лиге нација,одбојкашице с великим амбицијама гледају ка Јапану и желе да се после 7. и 8. места на минула два шампионата покажу у правом светлу и можда освоје неко од одличја. Првој прозивци присуствовало је 18 од 19 девојака.

„Све делује добро, девојке су одморне и спремне за рад. Неће бити потребе за посебно увођење у припреме, већ ћемо одмах кренути са озбиљним радом. Надам се да ће остати здраве до Светског првенства и да ћемо посао до тада урадити како треба“, рекао је селектор Зоран Терзић.


Маја на прозивци

Актуелне шампионке Старог континента у Јапану ће бити јаче за Мају Огњеновић, која је била у центру пажње на  окупљању у Ковилову.

„Моје недоумице око повратка биле су без основа, баш сам се ужелела свих девојака. Очекују нас тешка два месеца рада, али све смо већ навикле на то. Веома је добро што ћемо имати висинске припеме на Палама, а надам се само да ће нас заобићи повреде и да ћемо здраве дочекати тамичење у Јапану“, рекла је Огњеновићева.


План рада до пута у Јапан урађен је до танчина.

„Са Пала се враћамо у Београд где ћемо одиграти неколико утакмица. Планирамо одигравање неколико везаних мечева како бисмо се навикли на систем Светског шампионата. Десет дана пре почетка СП отпутоваћемо у Јапан како бисмо се адаптирали на услове и промену временских зона.“


Бранкица се опоравља

Повреда је одвојила Бранкицу Михајловић с финалног турнира Лиге нација, но како сада стоје ствари она би требала да буде спремна за Светско првенство.

„Имаћемо доста времена за припреме за Светско првенство на којем имамо највише амбиције. Наши квалитети су добро познати, а даћемо све од себе како бисмо дошле до још једног одличја. Што се моје повреде тиче, још сам у периоду рехабилитације, али тренирам. Сигурна сам да ће све бити како треба и како очекујем“, поручила је Михајловићева.


У делу жреба са  нашим тимом су још Бразил, Холандија и Јапан, највећи ривали за три места које воде у завршну фазу шампионата.


Тим за Јапан

Због приватних обавеза изостала је дизач Бојана Живковић, па ће селектор Терзић прве недеља радити са 18 игрчаица: дизачи – Маја Огњеновић, Ана Антонијевић, Слађана Мирковић, коректори - Тијана Бошковић, Ана Бјелица и Сања Малагурски, либера – Силвија Поповић и Теодора Пушић, блокери – Милена Рашић, Стефана Вељковић, Јована Стевановић и Маја Алексић, примачи – Тијана Малешевић, Бранкица Михајловић, Јелена Благојевић, Бјанка Буша, Војана Миленковић, Сара Лозо и Катарина Лазовић.


„Сада је тешко причати о саставима група и потенцијалним укрштањима. Више ћемо знати пред првенство када видимо све саставе, али реално је да ће те четири селекције одлучивати о три места за финалну рунду. Не могу да кажем да је тешко, али неће бити ни лако. Ту су још Доминиканке и Немице, које ће се трудити да помрсе рачуне фаворитима. Други део жреба је јачи, тамо су Кина, Русија, Америка, Италија и Турска. Свакако да морамо да будемо спремни за сваког ривала“, јасан је Терзић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести