Oдбојкашима дипломатски пасоши

БЕОГРАД: Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић уручио је данас дипломатске пасоше одбојкашима Србије, освајачима титуле првака Европе.
odbojkasi srbije, fonet
Фото: FoNet

Репрезентативци Србије на челу са председником Одбојкашког савеза Србије Зораном Гајићем и селектором Слободаном Ковачем добили су пасоше у згради министарства спољних послова.

Дачић је прво уручио пасош капитену Немањи Петрићу, па осталима, а онда поручио да је бескрајно захвалан одбојкашима на великом успеху.

Уручивање дипломатских пашоса и звање амбасадора добре воље шампионима Европе је нешто најмање што може да се уради због свих успеха. Победа је емотивно одјекнула међу народом, Србији су потребне победе и због свега што смо доживљавали у прошлости, рекао је Дачић.

Он је додао да су одбојкаши Србије понос земље и да би сви волели да буду успешни као они.

Желимо вам да освојите што више медаља, навео је он, пре него што је открио да је певао на прослави одбојкаша.

Волим да запевам, иако ми замерају. То сам радио у присуству Меркел, Могерини, Путина, Макрона, а синоћ сам био на њиховој прослави и било ми је најлепше. Надам се да вас нисам изневерио, обратио се Дачић одбојкашима.

Капитен Перић је истакао да му је част испред свих репрезентативаца.

Хвала Дачићу и министарству спољних послова. Увек нам је задовољство да представљам нашу земљу и народ. Још више ћемо се трудити у будућности, закључио је Петрић.

После званичног дела министар Дачића показивао је одбојкашима слике његових претходника и у опуштеном разговору им причао о њиховој историји.

Србија је у недељу, у Паризу, победила Словенију 3:1 у финалу и дошла до трећег европског злата.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести