Одбојкашима Воше против Партизана трилер у пет сетова

БЕОГРАД: Да би дошли до велике победе у дербију 12. кола Суперлиге против Партизана, одбојкаши Војводине НС семе морали су два пута да се враћају из минуса у сетовима, пошто су губили 0:1 и 2:1, а до важних бодова стигли су бољом игром у тај-брејку у ком су главне улоге имали Радослав Парапунов и ново појачање Камил Баранек.
v
Фото: Radoslav Parapunov ponovo udarna igla Novosađana/OK Vojvodina NSS

Иако је у Нови Сад стигао пре само два дана, чешки примач одмах је добио прилику да се уигра са екипом и показао је да ће шампиону бити од велике помоћи. Испунила му се жеља да победом дебитује у црвено-белом дресу, којом је Војводина у међусобним сусретима са Партизаном у досадашњем делу сезоне скор изједначила на 2:2. Овим је и „прескочила“ црно-беле на табели и заузела друго место.

У дербију су оба тима имала два лица и оно што се на почетку чинило да ће бити неизвесна борба, завршило се тако да је сваки сет добијен великом разликом.

Партизан је повео 1:0, да би Воша изједначила одличним сервисом у другом сету, уз седам асова, од којих је Немања Чубрило имао пет. Уз пуно грешака на обе стране, домаћин је поново стигао до предности и то убедљиво бољом игром, да би Новосађани узвратили истом мером. Остало је да се види кога ће боље кренути у одлучујућем петом сету.

Предвођени искусним Баранеком и младим Парапуновим, црвено-бели су режирали вођство 12:7 и тако трасирали пут ка важном тријумфу.


Резултати:

Ц. звезда – Спартак (Љ) 3:1

Спартак (С) – Таково 3:1

Ниш – Рибница 1:3

Мл. радник – Раднички 0:3

Партизан – Војводина 2:3


До краја првог дела сезоне остало је још једно коло у ком Војводина следећег викенда дочекује суботички Спартак.

К. Б.

Партизан – Војводина НС семе 2:3 (25:19, 17:25, 25:14, 15:25, 9:15)

БЕОГРАД: Хала Мастер, гледалаца: 150, судије: Јанковић, Јовић.

ПАРТИЗАН: Мандић, Допуђ, Мариновић 22, Лекић, Н. Петровић 2, Хузејровић, Нејић 10, Јанковић 5, Сташевић (либеро 1), Младеновић (либеро 2), Цветковић, Д. Петровић, Бјелица 10, Делгајдис 11.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 3, Л. Чубрило 1, Бајандић, Вујовић, Зечевић, Негић (либеро 1), Рудић, Н. Чубрило 10, Мишковић (либеро 2), Баранек 14, Вилимановић 2, Парапунов 24, Мехић 14, Бошњак.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести