ОК Војводина се растала с тренером Душком Николићем: Гавранчић на клупи

Душко Николић није више тренер првог тима Одбојкашког клуба Војводина НС семе.
Dusko Nikolic i Sinisa Gavrancic
Фото: Душко Николић и Синиша Гавранчић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

О прекиду сарадње одлучено је на седници Управног одбора, која је ванредно сазвана поводом низа лоших резултата на међународној и домаћој сцени. Војводина ће такмичења наставити без Николића и кондиционог тренера Александра Петровића.

До прекида сарадње дошло је споразумним договором, а улогу тренера преузео је до јуче помоћник Синиша Гавранчић, који је и водио екипу за време припремног периода.

„Споразумно смо прекинули сарадњу с тренером Николићем и веома ми је жао због тога. Дуго се знамо, другари смо, ценим га као човека и тренера. Пораз од Црвене звезде је довео до састанка Управног одбора и процена је да нешто мора да се уради као би се екипа размрдала. Разговарао сам с Николићем и дошло је до растанка, то су непријатне ствари, али су саставни део спорта. Екипу ће видити Синиша Гавранчић, који је са екипом одрадио припреме. Сада је приоритет да се уђе у финале Купа Србије“, рекао је спортски директор Слободан Бошкан.

Николић се екипи прикључио тек од утакмице Суперкупа, коју је Воша изгубила, остварио је четири победе и два пораза у квалификацијама за Лигу шампиона, два пораза у Купу ЦЕВ, две победе и пораз у Купу Србије, а у домаћем шампионату је у 11 кола имао учинак од 10 победа и једног пораза.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести