Османкач и званично није више у Војводини НС семе

Досадашњем шефу стручног штаба Неџаду Османкачу неће бити продужен уговор, одлучено је на ванредној седници Управног одбора.
Nedzad Osmankac/F. Bakic
Фото: Dnevnik.rs

Такав предлог усвојен је и на редовној седници, док је на ванредној одлука и озваничена. У наредних седам дана Управни одбор ће донети и одлуку о новом шефу стручног штаба и сарадницима.

Своје виђење сезоне изнео је генерални директор Никола Салатић истакавши да је први циљ, освајање првенства, остварен, али да је сезона могла бити успешнија.

- Неџад Османкач је као шеф стручног штаба урадио велики посао освајањем две узастопне титуле. Било је пропуста на европској сцени и у куповима, али важно је то што су титуле вратиле Војводину на жељени пут. Клуб је Османкача подржао у најтежим тренуцима, после пораза у Тулузу и у полуфиналу Купа Србије. Ипак, констатовано је да су млади играчи могли можда више да напредују, па је зато и одлука Управног одбора таква, како бисмо нашли начин за њихов још већи напредак и остварење европских амбиција. Захваљујемо се Османкачу на свему, он је дете Војводине и можда ће остати овде у другој улози. Са својим референцама он може да се покаже и у иностранству, али уколико не оде, врата клуба ће му увек бити  отворена – истакао је Салатић.

Спортски директор Слободан Бошкан потврдио је званичну одлуку с ванредне седнице Управног одбора да сарадња са Неџадом Османкачем као шефом стручног штаба неће бити настављена.

-Мислим да је освајањем титуле Османкач урадио добар посао. Било је ствари током сезоне, које су биле саставни део рада са сениорском екипом, које су  могле боље да се ураде, али је титула успех и важна је како за клуб, тако и за играче и тренера. Османкач је показао квалитет и желим му да то потврди и у иностранству, радимо на довођењу новог шефа стручног штаба. То мора да буде неко ко ће добро укомпоновати младе и искусније, тако да то буде успешно на домаћој и међународној сцени. Настављамо курс афирмације младих играча, који треба да стасају за Војводину и за репрезентацију - рекао је Бошкан.

М. Р.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести