Отказан сусрет Војводине и Бенфике због короне

Прву утакмицу у 2022. години одбојкаши Војводине НС семе ипак ће одиграти касније, јер због ситуације са коронавирусом нису отпутовали у Лисабон на сусрет трећег кола Лиге шампиона против Бенфике, који је данас био на распореду.
3
Фото: ОК Војводина НС семе

Новосађани у редовима имају петорицу играча позитивних на ковид-19 и због тога је дуел отказан. Имала је Војводина и пре одрађивања пи-си-ар тестова мањих здравствених проблема, али је рачунала да ће бити скоро комплетна. Резултати су, међутим, скроз променили планове, али су већ утврђени нови термини утакмице у групи Д. Тачније, прва ће се одиграти 16. фербуара (6. коло), а само дан касније и друга (3. коло) обе у Португалији. 

– Постојале су три опције. Прва је била да идемо у саставу који имамо на располагању. Друга је да дуел у Лисабону буде регистрован 3:0 за Бенфику, па да други играмо у Новом Саду 16. фебруара, а као трећу могућност добили смо да оба сусрета играмо у Лисабону. Та трећа највише је спортска и даје нам могућност да се на терену боримо за што бољи резултат – рекао је шеф стручног штаба Слободан Бошкан.

Међу позитивнима на корону су дизачи Лука Чубрило и Андрија Вилимановић, коректори Радослав Парапунов и Милан Зечевић и либеро Стефан Негић.

– Без оба дизача и оба коректора нисмо могли да отпутујемо у Португалију. Сада се надамо њиховом што бржем опоравку, како бисмо се припремили за утакмице које нам предстоје после 20. јануара – додао је Бошкан.

Црвено-бели су у прве две европске утакмице доживели два пораза, најпе на гостовању Берлину, а потом и у Спенсу од Зенита. Новосађани ће 25. јануара гостовати руској екипи у Санкт Петербургу у четвртом колу. Војводина је последњи дуел одиграла 22. децембра против суботичког Спартака у Суперлиги када је убедљивим тријумфом ставила тачку на 2021. годину.

        К. Б.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести