ОТПОР НОВОСАЂАНА У ДВА СЕТА: Пораз одбојкаша Војводине у шеснаестини финала ЦЕВ купа

Одбојкаши Војводине поражени су максималним резултатом од Рио Дуеро Сорије у првој утакмици шеснаестине финала ЦЕВ купа у Спенсу.
odbojka
Фото: Ф. Бакић

Црвено–бели су упркос убедљиво изгубљеном дуелу, пружили јак отпор ривалу у прва два сета, у којима је одлука о победнику пала у неизвесним завршницама. Имаће, наиме, тежак задатак у реваншу како би изборили пласман у следећу фазу.

Шпанска екипа је играла боље у Спенсу, брзу одбојку, добро се бранила, а Новосађани су пружили максимум у дуелу са квалитетним противником.

Новосађани су после почетне уједначене борбе успели да стекну већу предност и били су у добром положају пошто су водили 15:10 у првој деоници. Шпанци су ипак ухватили прикључак и дисали су за вратом црвено-белима. Воша је у завршници водила 21:19, али су гости, сигурнији у тим тренуцима, преокренули на 23:21. Нису се лако предали Новосађани, спасили су једну сет лопту (24:24) мада су другу шансу Шпанци искористили за 26:24 и 1:0. 

Иако су после вођства на почетку другог сета (7:5) морали да јуре резултат, црвено-бели су пружили јак отпор ривалу у завршници, која је опет била неизвесна. Одлични Савовски је два пута режирао изједначења у финишу, али до краја није било решења за убојити напад Дуеро Сорије, која се нашла на корак од тријумфа. 

Управо тако је шпански тим и закорачио у трећи сет, желећи да стави тачку на овај дуел. Стекли су гости убедљивију предност од пет поена и успешно је чували, уз и даље чврсту одбрану па су убрзо и стигли до циља – победе у Новом Саду.

Реванш је 29. новембра у Шпанији. Победник овог двомеча ће у осмини финала (13. и 20. децембар) играти против бољег из дуела између мађарског Капошвара и швајцарске Шеноа Женеве.

Војводина – Рио Дуеро Сорија 0:3 (24:26, 22:25, 20:25)

НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца: 600, судије: Јенер (Турска), Јалчин (Холандија).

ВОЈВОДИНА: Ђогић (либеро), Бајандић 6, Милановић 2, Негић (либеро), Рудић 7, Елезовић 3, Убипарип 5, Станковић 3, Кокеза, Кисић, Дакић, Савовски 13, Копитић 8.

РИО ДУЕРО СОРИЈА: Салвадор, Лопез 2, Флорес 11, Олаља 12, Де Вијал, Заморано 8, Сан Мартин, Санчиз, Хименез (либеро), Куна 15, Донемек 4, Тенорио, Аулиси (либеро).

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести