Озбиљност и добар ритам воде Србију у полуфинале

Имале су одбојкашице Србије чак четири дана паузе од завршетка такмичења по групама на Европском првенству пошто су избориле директан пролаз у четвртфинале.
odbojka srbija, FIVB
Фото: FIVB

Било је довољано времена за опоравка од утакмица у групи, а у четвртак их очекује, како се то најчешће каже, најважнији сусрет на шампионату - четвртфинале против Белорусије.

На први поглед, не баш атрактиван ривал, али биће посве нов јер се ове селекције нису до сада састајале. Белоруске одбојкашице краси упорност коју су демонстрирале у нешто слабијој Б групи,као и у осмини финала када су после изгубљена прва два сета савладале Чешку (3:2).

Селектор Зоран Терзић рекао је да је очекивао Чешку у четвртфиналу Европског првенства, али да екипа мора озбиљно да схвати дуел против Белорусије ако жели да се пласира међу четири најбоље екипе на турниру.

- Очекивали смо да ће нам противник бити Чешка, али играћемо против Белорусије. Можда је то и боље, пошто с њима нисмо играли, а тешко је играти два пута с једном екипом (Чешком) у кратком временском периоду. Морамо на прави начин да схватимо утакмицу, не само због тога да ли ћемо победити, можемо да победимо са игром која и није на максимуму, већ ако желимо да играмо како треба у наставку првенства. Треба нам заиста добра утакмица, поготово што смо четири дана без утакмице и практично без тренинга. Морамо да нађемо начин да се вратимо у прави ритам који смо углавном имали у прва три меча - рекао је Терзић.

Терзић је упозорио да је Белорусија озбиљна екипа која мало греши.

- Играју мало другачије него што смо ми можда навикли, играју много кроз средину и невероватно мало греше. Сваки поен мора да се заради. То ће бити добра провера како тренутно играмо, а утакмицу морамо веома озбиљно да схватимо да би се пласирали у полуфинале.

Репрезентативка Бранкица Михајловић истакал је да се екипа радује утакмици после паузе од четири дана.

- Коначно је дошло четвртфинале. Нисам никад играла против Белорусије, мислим да није ни наша репрезентација. Биће занимљиво, другачије су, играју слично руским екипама. То је коректна екипа, не могу да кажем да немају квалитет јер не би стигли до четвртфинала. Морамо да играмо своју игру, без обзира на противника, да пружимо максимум како бисмо у суботу играли у полуфиналу. Белорусија је слабија од нас, али треба да покажемо да смо у овом тренутку екипа које сви треба да се прибојавају – истакла је Михајловићева.

Утакмица Србија – Белорусија почиње у 18.30 часова.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести