Победом над Спартаком, одбојкаши Воше на корак од титуле

НОВИ САД: Далеко тежи посао у другој утакмици финала плеј–офа имали су одбојкаши Војводине НС семе, који су после преокрета савладали Спартак.
o
Фото: Trojni blok Novosađana zaustavlja Musu Konea/Dnevnik (Filip Bakić)

Бранилац титуле повео је 2:0 у серији и дошао је на корак од освајања шестог узастопног трофеја. Прву меч лопту Новосађани ће имати у среду од 17 часова када је на програму трећи дуел у Суботици. За разлику од првог сусрета у Дудовој шуми, када је тријумфовала 3:0, у пуном малој сали Спенса, екипа Слободана Бошкана морала је добро да се помучи како би сломила отпор „голубова“. У правом војвођанском дербију, какав се и прижељкује у борби за титулу, одлука је пала у тај–брејку.

Није публика имала прилику да на почетку серије гледа лепу одбојку, јер су оба тима одиграла испод нивоа, али јој је зато у другој утакмици то надокнађено. Свака екипа имала је успоне и падове, користила је лоше тренутке и грешке ривала и из онога што је виђено у Новом Саду, следећи сусрет биће и те како занимљив. Спартак је повео 1:0 тако што је подесио блок и серијом 7–1 стекао је лепу предност (18:13) коју Воша није могла да истопи.

На исти начин узвратили су Новосађани у другом сету. Коначно им је прорадио блок, заређали су добре сервисе и освојили осам узастопних поена за 16:9, па су рутински завршили посао – 1:1. У наставку се домаћин вратио из минуса од пет поена (13:13) али су Суботичани додали гас и на крилима најбољег играча, Кана, крчили су пут ка добитку овог сета – 2:1. Воша је до краја била немоћна и морала је да се бори за останак у утакмици.

У маратонском, четвртом сету, искористила је тек пету сет лопту (Спартак пропустио једну меч лопту) и успела је да избори тај–брејк. Имала је Воша иницијативу, повела је 8:5 на промени страна, али Спартак још није смело отписати. На сервисе Јунгића Суботичани су изједначили (9:9) али је домаћин брзо одмакао на 14:10 и сервис грешком Кана ставила је тачку на овај сусрет.

К. Бугарски

Војводина НС семе – Спартак 3:2 (19:25, 25:20, 18:25, 30:28, 15:11)

НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца: 1.500, судије: Јанковић (Ниш), Леко (Нови Сад).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 6, Л. Чубрило, Бајандић, Вујовић, Негић (либеро 1), Рудић 2, Н. Чубрило 7, Мишковић (либеро 2), Баранек 23, Копитић, Вилимановић, Парапунов 20, Мехић 12, Бошњак.

СПАРТАК: Миловић (либеро 1), Марковић, Јунгић 4, Томчић, Пеић (либеро 2), Лечић 14, Вуликић 4, Несторовић, Кан 35, Дулић, Коне 10, Павловић 7, Жугић, Тумбас.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести