Пораз Воше у првој утакмици полуфинала Купа Србије

Свакако није резултат какав су очекивали одбојкаши Војводине НС семе, али с обзиром на приказану игру нису ни могли да дођу до повољнијег пред реванш полуфинала Купа Србије са Партизаном.
d
Фото: ОК Војводина НСС

Први сусрет у Београду протекао је у доминацији домаћина, који се нашао на корак од финала, али ће то морати да овери 7. децембра у Спенсу, где је ове сезоне већ славио. Идентичним резултатом, 3:0, црно-бели су опет били бољи од Војводине, која је прекинула тријумфални низ од осам мечева. Тренер Новосађана, Слободан Бошкан, није могао да рачуна на првог коректора Радослава Парапунова, а екипа током сусрета никако није успела да нађе прави одговор на игру расположених Београђана.

Борбеније и енергичније је домаћин ушао у овај дуел, док је Новосађанима недостајало више креативности у нападу. Сервисом је Партизан уздрмао пријем црвено-белих и био је убрзо пет поена у плусу (18:13). Бошкан је заменио дизача, ушао је Вилимановић, а потом и блокера па је шансу добио млади Бошњак. Ухватили су црвено-бели прикључак, свели разлику на два, али никако нису могли да направе додатни корак, па је Партизан повео 1:0.

Као и више пута ове сезоне, губитак сета као да је разљутио Вошу, која је у другом кренула у свом ритму. Смањила је број грешака, била сигурнија у нападу, али и у одбрани. Одржавала је предност од три поена, мада није смела да се опушта против оваквог ривала. Пошто му је требало мало времена да поново нађе своју игру, Партизан је почео да прети. За Лазара Мариновића није било решења, а преокретом на 18:17 Београђани су најавили неизвесну завршницу у којој су ипак имали иницијативу. Сервис грешкама су мало одужили посао, па су искористили трећу сет лопту за 2:0.

Не виђа се често да Новосађани буду надиграни као у трећем сету. Једноставно, ништа им није полазило за руком, док је домаћин био у налету и ни у једном тренутку није „спуштао гас“ о чему сведочи и разлика којом су добили ову деоницу за коначних 3:0.


Партизан – Војводина НС семе 3:0 (25:22, 27:25, 25:15)

БЕОГРАД: СЦ Мастер, гледалаца: 150, судије: Стојанац, Радовановић.

ПАРТИЗАН: Мандић, Допуђ, Мариновић , Лекић, Н. Петровић, Хузејровић, Нејић 4, Јанковић 3, Сташевић (либеро 1), Младеновић (либеро 2), Цветковић, Д. Петровић, Бјелица 9, Делгајдис 9. ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 5, Л. Чубрило 1, Бајандић 9, Вујовић, Зечевић 3, Негић (либеро 1), Рудић, Н. Чубрило 2, Мишковић (либеро 2), Вилимановић 1, Парапунов, Мехић 11, Бошњак.


Други полуфинални сусрет у Пожаревцу припао је Црвеној звезди која је савладала Млади радник 3:1.

К. Б.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести