Први сусрет Воше и Звезде као путоказ

Ривалство одбојкашких клубова Војводине НС семе и Црвене звезде превазилази границе уобичајеног, јер се ради о два  спортска колектива који су синоним за српску одбојку.
Vojvodina-Crvena zvezda
Фото: Dnevnik.rs

Готово да нема плеј-офа у последње две деценије да се ови ривали нису сусрели и одлучивали о месту у финалу или о титули. Као и мунуле сезоне, за шампионски пехар бориће се Воша и Звезда, а жеља и мотив су на максимуму. Новосађани су решени да после сушне декаде врате трофеј у ризницу најодбојкашкијег града у Србији, а београдски црвено-бели желе наставак доминације и низа који није прекинут пет година.

Сусрешће се у финалу и две сличне филозофије функционисања клубова, која су изнедрила многобројне репрезентативце, а то је рад с младим играчима и зато ће на терену бити у мањини одбојкаши који су довољно одрасли да користе бријач. Та младост ће читавом амбијенту и нескривеном ривалитету дати посебну ноту јер је питање дана када ће се играчи Воше и Звезде наћи на истој страни мреже у дресу националног тима.

Оно што је посебно у односу на све прошле сезоне јесте чињеница да су Новосађани најбоље одиграли лигашки део првенства, завршили га на првом месту и тако обезбедили утакмицу више на домаћем терену, а генералнои је мишљење да је у оваквим случајевима, када су екипе пођеднаке, то може да буде одлучујући тас на шампионској ваги. Ипак, не размишљају шеф струке Воше Неџад Османкач и његови ученици толико унапред, за сада је ниво мобилисаности на почетном нивоу јер су све мисли усмерене ка данашњем сусрету, који може да буде путоказ у ком ће се смеру све одвијати.

- Веома сам срећан и задовољан чињеницом што ћемо се борити за титулу. Поносан сам на све момке јер су много тога учинили и издржали и нису посустали ниједног тренутка. Пребродили смо заједно многе тешке ситуације, учили и сазревали и заслужено дошли до завршнице коју смо сви желели. Очекује нас неизвесно финале, биће то спортски спектакл, а наш клуб ће се и организационо потрудити да све буде на највишем нивоу. Надам се да ће нас публик подржати, јер су то момци заслужили својим играма и чињеницом да су на најлепши могући начин бранили боје нашег града широм Европе. Црвена звезда има добар тим и дугу клупу, али имамо рецепт за победу, осим нашег потенцијала, то су борбеност, стрпљивост и упорност – рекао је Неџад Османкач.

Либеро Новосађана Никола Пековић узда се у игру свог тима, као и у помоћ публике.

- У читавој финалној серији морамо да разишљамо само о себи и нашој игри, мислим да смо најквалитетнији тим у Србији и то треба да покажемо на терену. Пред нама су утакмице за које смо тренирали и радили читаве сезоне. Надам се да ће публика испунити трибине наше сале, када ће ако неће сада – боримо се за титулу. Тешко је описати колико нам то значи. Пружићемо максимум, то се никада не доводи у питање, али ћемо ићи степеник по степеник и ако будемо на нашм прпознатљивом нивоу, победе неће изостати – истакао је Пековић.

М. Ристић

С меча Војводина НС семе – Црвена звезда, Фото: Ф. Бакић

Милутиновић: До титуле

Напорну полуфиналну серију против Новог Пазара имали су одбојкаши Црвене звезде који, по речима Вука Милутиновића, спремни одлазе у Нови Сад.

– Знамо шта нас чека, нема претеране еуфорије, потпуно смо мирни и спремни за тешку серију. Војводину познајемо веома добро, кроз велики број мечева. Мораћемо да будемо стрпљиви, јер играју снажно. Од почетка сезоне желели смо да дођемо до финала, испунили смо први циљ, али се ту нећемо зауставити. Уз одређене проблеме у екипи, верујем да можемо до титуле – рекао је Милутиновић.

Распоред финала

Први сусрет финалне серије до три победе игра се данас у Новом Саду од 18 часова (РТС2), а други на истом месту 17. априла од 17.30 часова (РТС 2). Трећа утакмица играће се у Београду у четвртак 20. априла уз директни тв пренос.

Евентуални четврти меч играо би се 23. априла у Београду, а мајсторица 26. априла у Новом Саду.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести