Слободан Бошкан о преосталим изазовима у Лиги шампиона

Европска прича одбојкаша Војводине НС семе је после два пораза, од Берлина и Зенита, добила другачији контекст када су Новосађани у Санкт Петербургу нанели неочекиван пораз руском великану и то максималним резултатом.
3
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Српски првак је помрсио рачуне ривалима у Д групи Лиге шампиона и сада се на крилима те победе у Русији припрема за преостала три дуела.

– Када победите Зенит у гостима и то после утакмице у Новом Саду, коју смо изгубили 0:3, онда то изгледа на неки начин и невероватно – истакао је шеф стручног штаба Војводине Слободан Бошкан. – Тек када се завршио дуел, играчи који су све преживели на терену и ми, стручни штаб, са стране, схватили смо колико је то било непроцењиво искуство. Из тога потом црпимо и додатну енергију и мотив за предстојеће утакмице. У Русији смо учинили велику ствар.

Стратег Новосађана је говорећи о првој победи у 2022. години истакао да су сви постали свесни шта су учинили тек када су почеле да стижу честитке.

– То је била сензација за овогодишњу сезону у свим ЦЕВ такмчењима. Углавном честитке добијате када нешто освојите, а не за неку победу. Када су људи почели да шаљу поруке, играчи су тек онда постали свесни какав су подвиг остварили. Тај тријумф је значајан за њихово самопоуздање и један је вид сатисфакције за оно што су до сада радили.

Страсти су се, међутим, стишале већ после четири дана када је Воша отишла на гостовање Нишу у домаћем првенству.

– То нас је одмах вратило у реалност. Сада нам предстоји дуел са Берлином у Спенсу у петом колу. Не бих давао еуфоричне најаве, јер је то озбиљна екипа, са доста странаца. Играћемо најбоље што можемо, као и против Зенита.


Сутра на Берлин бесплатно

Нажалост, последња утакмица Лиге шампиона коју ће публика имати прилику да гледа у Новом Саду је сутра од 18 часова када у госте Војводини долази Берлин у 5. колу групе Д. Немачка екипа је славила 3:0 у првом колу против црвено-белих, али сада је састав Слободана Бошкана појачан у односу на тај сусрет. После тријумфа над Зенитом у Русији, мотиви Новосађана су порасли и против Берлина ће покушати да остваре што бољи резултат. За то ће им бити потребна помоћ публике, која и овог пута може бесплатно да присуствује утакмици у великој сали Спенса.


Реално је да ће после тријумфа над Русима, преостала два ривала у групи другачије гледати на црвено-беле и припремати се за утакмице с њима.

– Берлин ће нас, на пример, схватити много озбиљније него у Немачкој, што је и добро. За разлику од тог сусрета, сада ће нам играти Камил Баранек и Радослав Парапунов и то је већ оно што ће да промени утакмицу, као и чињеница да смо после тријумфа над Зенитом мотивисанији. Домаћини смо и желимо пред нашом публиком да одиграмо добро, са пуно самопоуздања.

Нажалост, навијачи у Новом Саду остаће ускраћени за трећу утакмицу Лиге шампиона, јер због коронавируса Војводина није отишла на дуел са Бенфиком у Португалију, па је у договору два клуба одлучено да 16. и 17. фербуара буду одиграна оба сусрета и то у Лисабону.

– Улазимо у завршницу Лиге шампиона. Верујем у оно што смо до сада урадили када је реч о физичкој припреми и техници. Управо због те две ставке и чињенице што смо млађа екипа, дао бих нам благу предност у другом сусрету. Када је реч о првом, очекујем нервозну игру на обе стране и ко се ту буде боље снашао тај ће и победити, али с обзиром на то да се игра дан за даном, сутра би нама, ипак, дао веће шансе – нагласио је Бошкан.

        К. Бугарски

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести