СРПСКЕ ОДБОЈКАШИЦЕ СУТРА на Европском првенству играју са СЛОВЕНИЈОМ

Од­бој­ка­ши­це Ср­би­је стар­то­ва­ле су по­бе­дом на Европ­ском пр­вен­ству ко­је се игра у Бел­ги­ји, Ита­ли­ји, Не­мач­кој и Есто­ни­ји. Оне су у пр­вом ко­лу А гру­пе, ко­ја се игра у бел­гиј­ском Ген­ту, оче­ки­ва­но са­вла­да­ле  Укра­ји­ну са 3:0 за не­што ви­ше од сат вре­ме­на игре. Следи дуел са Словенијом сутра од 17 часова.
1
Фото: CEV

Ср­би­ја, као дво­стру­ки уза­стоп­ни шам­пион све­та и ре­пре­зен­та­ци­ја ко­ја је три пу­та би­ла европ­ски пр­вак, је­дан је од фа­во­ри­та за ти­ту­лу на овом тур­ни­ру. Иза­бра­ни­це се­лек­то­ра Ђо­ва­ни­ја Гви­де­ти­ја већ су у пр­вом ме­чу на­го­ве­сти­ле да су на ово пр­вен­ство до­шле с по­бед­нич­ким ам­би­ци­ја­ма. Над­и­гра­ле су Укра­јин­ке у свим сег­мен­ти­ма игре, не до­зво­лив­ши им ни про­мил шан­се да мо­гу да се на­да­ју не­че­му ви­ше, од убе­дљи­вог по­ра­за.  Ти­ја­на Бо­шко­вић је још јед­ном по­ка­за­ла кла­су, а фан­та­стич­но је од­и­гра­ла и Ми­на По­по­вић ко­ја је, уз њу, би­ла нај­е­фи­ка­сни­ја. Ка­пи­тен и тех­ни­чар Ма­ја Ог­ње­но­вић, тре­ба ли то по­себ­но ис­ти­ца­ти, од­лич­но је про­и­гра­ва­ла са­и­гра­чи­це. Ге­не­рал­но гле­да­но и све оста­ле де­вој­ке су по­ка­за­ле да им је ме­сто у овом ти­му, а Гви­де­ти се тру­дио да сва­кој ука­же при­ли­ку да се до­ка­же на те­ре­ну.

На­жа­лост, Ср­би­ја и Укра­ји­на су у Ген­ту игра­ле пред све­га сто­ти­њак гле­да­ла­ца, а на те­ре­ну, иако се ви­ди да то још ни­је из­бру­ше­на и нај­бо­ља мо­гу­ћа фор­ма на­шег ти­ма, све је функ­ци­о­ни­са­ло ка­ко тре­ба, а по­е­ни су осва­ја­ни на­кон уигра­них ак­ци­ја.

Бло­кер Ср­би­је Ми­на По­по­вић је ис­та­кла да еки­па ду­го ни­је од­и­гра­ла зва­нич­ну утак­ми­цу и да су сви би­ли уз­бу­ђе­ни.

- Је­два смо че­ка­ли да поч­не пр­вен­ство и дра­го нам је што је све по­че­ло ка­ко тре­ба од пр­вог се­та. За­до­вољ­ни смо што је све до­бро функ­ци­о­ни­са­ло и што смо по­бе­ди­ли мак­си­мал­ним ре­зул­та­том - ка­за­ла је По­по­ви­ће­ва.

Ли­бе­ро Алек­сан­дра Јег­дић ре­кла је да је увек ва­жна пр­ва утак­ми­ца на шам­пи­о­на­ту.

- Про­шле го­ди­не ми је би­ло пр­во Свет­ско, а са­да је, ево, на ре­ду и пр­во Европ­ско пр­вен­ство. Има­ла сам сре­ћу да се на­ђем у пр­вој по­ста­ви. Дра­го ми је да смо до­бро отво­ри­ле утак­ми­цу про­тив Укра­ји­не и што смо до­бро игра­ле. Од по­чет­ка смо на­мет­ну­ле свој ри­там, до­бро смо се осе­ћа­ле и има­ле ле­пу енер­ги­ју, па ми је дра­го да смо та­ко до­бро за­вр­ши­ле утак­ми­цу и на­пра­ви­ле до­бар увод за оста­ле ме­че­ве - до­да­ла је Јег­ди­ће­ва.

Ка­пи­тен Ср­би­је Ма­ја Ог­ње­но­вић игра на да­ве­том Европ­ском пр­вен­ству, а пр­во је од­и­гра­ла још дав­не 2005. го­ди­не.

- Пр­ве утак­ми­це на шам­пи­о­на­ти­ма увек из­гле­да­ју ма­ло дру­га­чи­је од оно­га што ми за­ми­сли­мо и же­ли­мо, за­то што прет­по­ста­вљам да на то ути­че ви­ше фак­то­ра. При­сут­но је и уз­бу­ђе­ње, тре­ба да се осе­ти те­рен, ту је и пре­ве­ли­ка же­ља да све бу­де ка­ко тре­ба... Мо­жда је не­што спо­ри­је све би­ло не­го што ће би­ти на на­ред­ним утак­ми­ца. Али, ни­је се по­бе­да до­во­ди­ла у пи­та­ње. Оче­ки­ва­ле смо ви­ше пу­бли­ке, про­ко­мен­та­ри­са­ле смо то чим је утак­ми­ца кре­ну­ла. Ис­па­да да је не­ми­нов­ност ка­да се игра­ју утак­ми­це у зе­мља­ма и гра­до­ви­ма ко­ји ни­су то­ли­ко од­бој­ка­шки и ка­да не игра до­ма­ћин. Во­ле­ла бих да бу­де ви­ше пу­бли­ке, јер је он­да дру­га­чи­је за игру - ис­та­кла је Ма­ја Ог­ње­но­вић.

Сле­ди дуел са Сло­ве­ни­јом, а нај­те­жи ри­вал у гру­пи би­ће Пољ­ска, с ко­јом се наш тим сре­ће су­тра.

- До­бро је што су нам пр­ви ду­е­ли с Укра­ји­ном и Сло­ве­ни­јом, на ко­ји­ма ће­мо ко­ри­сти­ти при­ли­ку да се уигра­мо и на­шу игру до­ве­де­мо до же­ље­ног ни­воа за ову фа­зу так­ми­че­ња. Про­ба­ће­мо да про­тив Сло­ве­ни­је бу­де­мо још бо­ље не­го про­тив Укра­ји­не. Ви­ше пу­та смо при­ча­ли о гру­пи, та утак­ми­ца са Пољ­ском је сва­ка­ко кључ­на, али опет је то и она по­след­ња, про­тив Бел­ги­је - за­кљу­чи­ла је Ог­ње­но­ви­ће­ва.

Г. Ма­ле­но­вић

Сутрашњи про­грам

А гру­па

Ср­би­ја - Сло­ве­ни­ја (17)

Пољ­ска - Ма­ђар­ска (20)

Ц гру­па

Грч­ка - Че­шка (17)

Тур­ска - Азер­беј­џан (20)

Д гру­па

Фран­цу­ска - Фин­ска (15)

Хо­лан­ди­ја - Есто­ни­ја (18)

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести