Терзић и Михајловић: Било је лако на ЕП, биће још боље

БЕОГРАД: Селектор женске одбојкашке репрезентације Зоран Терзић изјавио је да је његов тим доминантно дошао до златне европске медаље и да ниједног тренутка успех није био доведен у питање.
odbojkasice/fonet
Фото: FoNet

"Није фраза, требаће нам неколико дана да се слегну утисци. Драга медаља, не могу да кажем најдража, али јесте специфична. Изгледало је лако, ниједног момента нисмо противницима дозволили да нас угрозе. Ниједна победа није долазила у питање", рекао је Терзић новинарима после дочека испред Скупштине Града.

Он је најавио поход и на злато на наредном Светском првенству 2018. године.

"На свако такмичење идемо да победимо, убеђен сам да ћемо играти боље на следећем турниру. Ово је нова екипа, требаће нам време да се још више уиграмо", казао је селектор.

Најбољи блокер Европе Бранкица Михаловић у први план ставила је ову прославу пред више хиљада људи.

"Сјајан је осећај славити са својим народом, после Рија смо то искусиле, али сада смо биле саме на балкону. Много нам значи подршка навијача. На ЕП је изгледало прилично лако, када се види да смо изгубиле два сета. Да ли смо квалитетне или су друге селекције слабије тешко је рећи. Прогласили су нас фаворитима и оправдале смо то", навела је Михајловић.

Њена саиграчица Слађана Мирковић каже да су исписале историју.

"Какви могу да буду утисци када смо донеле злато кући. Сан нам је био да будемо на балкону, гледали смо остале спортисте и желеле исто. Исписале смо историју", поручила је она.

Српске одбојкашице други пут у историји постале су шампионке Европе победом над Холандијом 3:1 у финалу у Бакуу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести