ТРИ ПОБЕДЕ ЗА СЕДАМ ДАНА: Одбојкаши Војводине добро почели други део сезоне

Победама над Младим радником, Партизаном и Нишем, одбојкаши Војводине почели су 2024. годину и други део сезоне.
odbojka
Фото: Филип Бакић

У Пожаревцу су Новосађани славили 3:2, као и у дербију с црно–белима у Спенсу, које су савладали и четврти пут, а максимални тријумф забележили су у суботу против Нишлија, такође на домаћем терену.

Биле су ово првенствене утакмице и црвено–бели су сада побољшали пласман на табели и, уз скор од 10:4, заузимају треће место. 

– Драго нам је што смо други део сезоне почели с три победе, иако не играмо баш најсјајније, јер смо још у тешком тренингу. Нормално је да имамо осцилација јер смо млади, али држимо се као екипа и најважније је да излазимо као победници из дуела – рекао је либеро Војводине Стефан Негић.

Два сусрета решена су у тај–брејку, а против Ниша су два сета добијена на разлику.

– Значи нам за самопоуздање када преломимо те сетове у нашу корист. Ове године је пуно таквих утакмица и тај–брејкова које добијамо и драго ми је због тога, јер сваким таквим исходом и преокретом градимо самопоуздање за наредне утакмице – додао је Негић.

Шеф стручног штаба Новосађана Марко Наранчић истакао је да је његов тим за седам дана одиграо 13 сетова, напоменувши да је важно што су забележене три победе.

– Против Ниша смо лоше почели дуел, али је у другом сету била потпуно другачија прича. Играли смо од почетка добро, одлично сервирали и контролисали утакмицу и тако би требало да изгледамо стално. Играчи су били борбени, иако нам није све ишло од руке. Најзадовољнији сам што смо победили два сета на разлику, имали смо концентрације да то приведемо крају на прави начин. После ова три тешка сусрета иде олакшање, јер ћемо следеће три седмице играти једну утакмицу недељно и имаћемо више времена за тренинге – додао је Наранчић.


Загревање за финале купа

Војводина следећи викенд гостује Такову у Горњем Милановцу, потом је очекује одмеравање снага са вечитим ривалима, Црвена звезда стиже у Нови Сад, док ће с Партизаном играти у Земуну. До финала Купа Србије са Младим радником које је 25. фербуара Воша ће угостити још и Карађорђе из Тополе.


К. Бугарски   

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1205
Најновије вести