Тријумф одбојкаша Воше над Нишлијама: Експресни преокрет шампиона

НОВИ САД: Само у првом сету, који су и добили, одбојкаши Ниша показали су зубе шампиону, који се потом уозбиљио и фуриозним преокретом стигао до тријумфа у петом колу Суперлиге.
o
Фото: okvojvodina.org

Новосађани су сада на скору од три победе и два пораза, а против фењераша из Ниша беспотребно су губитком прве деонице одужили утакмицу. 

Тренер Воше Слободан Бошкан шансу је пружио играчима са мањом минутажом и у стартној постави нашли су се коректор Зечевић, примач Бајандић и средњи блокер Бошњак. Први дизач, Вилимановић, вратио се после повреде и три пропуштена сусрета и ово му је била идеална прилика за уигравање. 

Као што су домаћи и очекивали, највећа опасност претила је од Машуловића и Јелића, па је управо тај двојац предводио расположене Нишлије, који су и те како борбено и без респекта ушли у дуел. То им се исплатило, а црвено-бели су им помогли већим бројем сервис грешака, па су гости неочекивано повели 1:0. 

Морао је у наставку да се нађе на терену Мехић, како би побољшао пријем, а и напад домаћих. Од тада је све кренуло по такту Новосађана, који су лако стигли до изједначења, а потом су у истом ритму наставили и у трећем сету када су "начели" ривала резултатом 5:0 и убедљиво га добили.

Гости су се у четвртом мало подигли, али не довољно да унесу неку неизвесност, сем приласка на три поена разлике (21:18) и морали су да се помире с поразом. 

Следећег викенда Војводина гостује Младом раднику у Пожаревцу. 

К. Бугарски 

Војводина НС семе - Ниш 3:1 (22:25, 25:15, 25:10, 25:19)

НОВИ САД: Велика дворана Спенса, гледалаца: 100, судије: Леко, Вуковић. 

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 10, Брборић, Л. Чубрило, Бајандић 2, Вујовић, Зечевић 10, Негић, Рудић, Мигел 22, Н. Чубрило, Мишковић, Вилимановић 3, Парапунов, Мехић 15, Бошњак 9. 

НИШ: Машуловић 17, Савић 6, Јовић, Ђокић, Миловановић 1, Миљковић 3, Констадиновић, Живановић 6, Јелић 11, Раос, Јовановић 1. 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести