У други викенд Гран прија одбојкашице улазе с максималним учинком

Победе против Турске, Бразила и Белгије првог викенда Гран прија у Анкари архивирале су одбојкашице Србије и у јапанском Сендаију имају прилику да против Бразила, Јапана и Тајланда обезбеде пласман на завршни турнир овог такмичења.
Radost odbojkašica Srbije  Foto: FIVB
Фото: Радост одбојкашица Србије  Фото: ФИВБ

У Анкари севнуле су три максималне победе, а са још три тријумфа би Српкиње и математички обезбедиле пласман на турнир најбољих шест тимова у кинеском Нанђингу.Звезда првог викенда Гран прија била је наша репрезентативка Бранкица Михајловић која је у три меча нанизала 58 поена, Србија је играла у константно измењеном саставу па су победе утолико вредније, али селектор Зоран Терзић није био презадовољан игром његових изабраница.

„После сусрета с Белгијом био сам задовољан само резултатом, а иако је било 3:0, игра није била онаква каква смо желели да буде. Падови у игри су разумљиви, посебно када сте фаворит у некој утакмици, али наш задатак је да подижемо ниво игре из утакмице у утакмицу. Следе нам сусрети против ривала које добро познајемо, с Бразилом смо играли минулог викенда, а с Јапаном и Тајландом ће бити неизвесно јер оне имају стил игре који генерално не погодује репрезентацијама из Европе. Ипак, с неколико добрих партија и победа могли бисмо да обезбедимо пласман на финални турнир Гран прија“,  рекао је селектор Србије Зоран Терзић.

Наше девојке допутовале су у Јапан пре три дана, али нису имале пуно времена да се аклиматизују и припреме за предстојеће изазове.

„Пут је био дуг, али имале смо колико толико времена да се опоравимо. Имале смо неколико тренинга и лагано достижемо жељени ниво, Први ривал нам је Бразил с којим смо играле на првом турниру где смо их резултатски релативно лако добиле и данашњи сусрет ће бити тежи јер оне имају мотив више да нам се реванширају. С друге стране, знамо добро шта треба да радимо, знамо рецепт за победу и надам се да ћемо на најбољи начин започети други турнир“, рекла је Тијана Малешевић, примач сервиса нашег националног тима.

Сви се слажу у оцени да ће Бразилке бити на вишем нивоу него што је то био случај на првом турниру у Турској.

„Велики посао смо урадиле у Турској с три максималне победе, а ривали су нам били Белгија с којом увек имамо проблема, Бразил велесила и добар увек неугодни домаћин. Очекујем да Бразил буде данас на много вишем нивоу него раније, да ће утакмица бити неизвеснија, али овде смо да дамо све од себе и да пробамо да наставимо успешни низ, а ако будемо на нашем препознатљивом нивоу, не би требале да имамо превеликих проблема“,  истакла је Ана Бјелица.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести