ПОРАЗ ОДБОЈКАША ВОЈВОДИНЕ: Новосађани поклекли пред Радничким у дербију кола

Одбојкаши Војводине изгубили су у дербију 20. кола Суперлиге од Радничког 1:3 (22:25, 23:25, 25:22, 16:25) и нису успели да се врате на победнички колосек, него су заређали трећи пораз у првенству.
odbojka
Фото: Филип Бакић

Крагујевчани су показали зашто су у врху табеле и искусан тим из Шумадије заслужено је славио у Спенсу, иако су домаћи имали својих шанси.

Други пут ове сезоне је Раднички био бољи од Војводине, која је у првом међусобном сусрету у "Језеру" испустила предност од два сета и на крају изгубила у тај-брејку. 

С обзиром на то да се ближи плеј–оф, Новосађани ће имати још две утакмице, против Борца из Старчева и краљевачке Рибнице, да осигурају што бољу позицију на табели.

У дербију са Радничким Вошу је одмах задесио пех. После само три поена, скочни зглоб је повредио први либеро Стефан Негић и напустио је терен. Заменио га је млади Стефан Ђогић. То је мало пореметило домаћина, који је тада, а и у остатку дуела јурио резултат, али се враћао у игру у завршницама сетова.

У првом Воша ипак није могла озбиљније да припрети ривалу, али је у другом режирала изједначење 23:23. Међутим, искусни играчи гостујуће екипе узели су два поена за 2:0.

Раднички је био на путу до победе, диктирао је ритам, повео 19:15, а домаћин је тада „додао гас“ и серијом 8-1 преокренуо на 23:20. Другу сет лопту искористио је Убипарип и изборио четврти сет.

Упркос изгубљеном сету гости су и даље водили главну реч. Стигли су до предности 15:9, али је Воша у тим тренуцима и даље играла борбено. Ипак, Раднички је убрзо имао и великих 23:12 и трасиран пут ка тријумфу.

К. Бугарски

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести