Вања Грбић: Одбојком до бољег здравља деце

БЕОГРАД:  Легендарни српски одбојкаш Владимир Грбић, један од најбољих играча у историји овог спорта, изјавио је данас да радом са децом током свог кампа и јавних показних вежби стиче нова искуства, а деца сем што се баве спортом постају здравија.
Vanja Grbić Foto: Tanjug/video
Фото: Вања Грбић Фото: Танјуг/видео

"Прошли смо 20 градова, имали показне тренинге, радили тестове, тако да можемо и тренерима да кажемо шта је отприлике то што деци највише недостаје и на чему би требало највише да се ради. У принципу то је рамени појас који је слабији у односу на раније, као и кординација и моторички тест који гледамо кроз X тест и скок у даљ. Затро да можемо да направимо одрдђене измене, не зарад одбојке, него зарад здравља. Ми одбојку користимо зарад здравља", рекао је Грбић Тањугу.

Он је током последњих годину дана одржао показне часове широм Србије, али и у Босни Херцеговини, Словенији и Бугарској, а нова сезона Кампа одржаће се од 23. јуна до 28. јула у Соко бањи.

"Прошле године били смо на Златибору, било је сјајно искуство, али сад смо се преселили у Соко бвању јер имамо још боље услове за оно што нам је потребно у нашем систему рада", објаснио је Грбић.

У међувремену, Вања је активно укључен и у развој одбојке на глобалном нивоу као члан Спортске комисије Светске одбојкашке федерације (ФИВБ).

"Ту сам на извору информацију, пратим развојхне пројекте, укључујући и новоформирану Лигу нација. Модел Лиге нација треба још да се учврсти, стекне поверење, било је проблемчића, календар, број утакмица.., Међутим, Лига нација даје присутност самих одбојкаша на глобалној платформи као што су НБА или фудбал, сви знамо ко је Џабар, Медзик или Џордан или ови мање познати, а скоро нико не зна ко је Александар Савин, који је био некада најбољи на свету или оне пре пет или 10 година.

Велики проблем је што је одбојка изолована само на свет одбојкаша или мање од тога. Сад је сарадњом са компанијом ИМГ први пут одбојка доступна на светским платформама и може да се формира производ који ће пре свега за телевизиују бити инетересантан. Завршни турнир у Чикагу биће засигурно велики спектакл", поручио је Грбић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести