Војводина максимално поразила Зенит у Санкт Петербургу

Војводина НС семе, првак Србије, остварила је прву победу у овогодишњој Лиги шампиона. Новосађани су вечерас, у Сибур арени у Санкт Петербургу, у мечу 4. кола Д групе Лиге шампиона 2022. савладали Зенит  са 3:0, по сетовима 25:15, 25:21 и 25:21, после 73 минута игре.
3
Фото: Дневник/ Филип Бакић

У дуелу ослабљених екипа, Војводина НС семе је приредила најпријатније и највеће изненађење досадашњег тока елитног одбојкашког такмичења у Европи и савладала великог фаворита на његовом терену.

Слободан Бошкан у Русији није могао да рачуна на Андрију Влимановића, Камила Баранека, Стефана Негића и Радослава Парапунова, док за Зенит нису играли Јегор Кљука и Виктор Полетајев, док је Тине Урнаут играо на позицији либера, а Жења Гребењиков на позицији примача.

Новосађани ће у 5. колу Д групе Лиге шампиона 2022. дочекати немачки Берлин Рисајклинг Волеј у дворани СПЦ “Војводина” у Новом Саду. Меч је заказан за 9. фебруар од 18.00 часова, уз директан пренос на ТВ Арена Спорт.

Преостале две утакмице у Д групи, Војводина НС семе ће одиграти у Лисабону против Бенфике.

Договорено је да ће се меч 3. кола одиграти у четвртак, 17. фебруара, а утакмица 6. кола у среду, 16. фебруара у дворани Бенфика у Лисабону.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести