Војводина НС семе освојила други бод у Лиги шампиона

Водили су одбојкаши Војводине НС семе 8:5 у петом сету четвртог меча групне фазе Лиге шампиона на гостовању у Фридрихсхафену, али је недостајало мало искуства играња великих мечева како би се предност претворила у прву победу.
Ф. Бакић/ Одбојкаши Војводине силно  се радовали после сваког освојеног поена
Фото: Ф. Бакић/ Одбојкаши Војводине силно  се радовали после сваког освојеног поена

Ипак, оно што мора да радује све у тиму актуелног шампиона је начин на који је Воша играла, беспоштедно, организовано и стрпљиво, зрело чекајући сваку своју шансу.

Пуно би боље било да се појавила прва победа на конту Новосађана, али сваки меч у елити они гледају као припрему и прилику за сакупљање искуства за све оно што их очекује у наредном периоду када су у питању Куп Србије и првенство. Добро у изгледали црвено-бели, тимски дух одрадио је велики посао, а једва чекају преостала два меча са Заксом у Новом Саду и са Руселаром у гостима јер је борбена готовост на највишем нивоу

- Шеф струке црвено-белих Синиша Гавранчић био је веома задовољан како се његова екипа показала на терену ЗФ арене у Фридрихсхафену.

- Била је то неизвесна утакмица, задовољан сам како смо се показали, уз жал за петим сетом. Нисмо им дали да победе, све су морали да зараде, а обистиниле су се наше најаве да ћемо у овом мечу бити многоо бољи него што је то био случај у Новом Саду. Показали смо да с немачком и белгијском екипом можемо да играмо равноправно, било би боље да смо узели бар једну победу, али значи нам пуно ова боља игра за све оно што нас очекује у наредном периоду – рекао је Гавранчић.

Откровење утакмице са новосадске стране био је примач сервиса Филип Ковачевић који је искористио шансу и нанизао 21 поен.

- Играли смо добро, на моменте смо падали, посебно у другом сету, али показали смо да можемо да играмо са елитним клубовима и да нам мотива не мањка. Били смо близу победе, недостајало је мало оштрине у нападу, можда и среће у одређеним тренуцима, али свако од нас мора да буде задовољан игром коју смо приказали. Указала ми се шанса да заиграм и задовољан сам партијом, све до петог сета, ту сам могао боље. Ипак, радује ме како смо изгледали и све ово је добар предзнак за наредни период – истакао је Ковачевић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести