Ресовија ипак прејака за Војводину 1:3 (21:25, 22:25, 25:21, 20:25)

НОВИ САД: Одбојкаши Војводине изгубили су у првом мечу осмине финала ЦЕВ Купа од пољскем Ресовијом пред више од 4.000 гледалаца у великој Сали СПЦ Војводина, резултатом 1:3 у сетовима.
Vojvodina NS Seme NOVI SAD vs Asseco Resovia
Фото: Дневник (Филип Бакић)

Храбро је Воша почела сусрет, на снагу ривала одговара снагом и држала егал, а распуцан је од почетка био Божидар Вучићевић. Блок Ресовије био је заслужан за прву осетнију предност (8:13), а све на сервисе Јароша и контре горостасног Леманског.

С друге стране, нападали су домаћи сервисом, али су од превелике жеље често грешили (до краја сета чак шест пута).

Држали су ту предност гости до другог обавезног одмора (11:16), али се Воша примакла на три поена мањка и потом успоставила егал на терену. Тражили су црвено-бели убојитији сервис, а после доброг почетног ударца Вемића и контре Кујунџића, Воша је дошла на свега два поена минуса (18:20) и натерала ривала на тајм-аут.

Ипак, прегруписао се пољски представник и поново блоком себи олакшао ситуацију те освојио први сет.

Фото: Dnevnik.rs

 Почетак другог сета припао је Новосађанима. Блок Вемића и сигурни пријеми и напади били су довољни за два поена вишка, али су Пољаци до првог обавезног одмора повели 8:7. Разиграли су се гости, били одлични у пољу, али и на блоку којим су веома брзо дошли до осетне предност (13:8). Заменио је Османкач дијагоналу, увео дизача Шормаза и коректора Сухињина и, баш сервисима Украјинца, вратио свој тим у игру (12:13). Коначно се пробудио и блок Новосађана (два пута поентирао Симић), грешка Леманског донела је изједначење (15:15), а лукави ас сервис Вемића донео је домаћину вођство после дуго времена (18:17).

Реванширао се Тихачек нешто касније, али је све најављивало драму у завршници. Искуство Ресовије је пресудило, ситна грешка домаћих и блок су госте довели на праг дуплирања вођства, а то им је пошло за руком после напада Јароша.


Фото: Dnevnik.rs

Воша у пољским медијима

Познато је колико је одбојка популарна у Пољској, а сусрету Војводине НС семе и Асеко Ресовије поклоњена је велика пажња.

Пољски лист Супер новости објавио је велику причу о новосадском клубу и назвао је „Симболом југословенске одбојке“, а пажња је поклоњена, како актуелној екипи, тако и свим великим играчима који су носили дрес Војводине.


Крајем другог сета Мехић је заменио Кујунџића, остао у игри и држао домаће у егалу на старту трећег периода игре. Тек после грешке Симића, гости су имали 8:6 на првом техничком тајм-ауту, али је блок Сухињина донео егал (9:9).

Срећни ас Јароша донео је гостима минималну предност коју су дуго одржавали, све до грешке истог играча и 16:16, а затим је блок Сухињина на Росару донео поен предности црвено-белима. Грешка Леманског погурала је Вошу до 19:17 и најавила поново велику борбу за сваки поен, али су домаћи у том тренутку имали квалитет. Сухињин је нападао из свих оружја, а ас Вемића био је довољан за 22:19 и ерупцију одушевљења у Спенсу.

Добри потези Мехића превагнули су на страну домаћина, а ас Шормаза Воша је смањила резултат у сетовима на 1:2.

Почетак четвртог сета припао је Ресовији, али као да је освајање претходног мало успорило домаћина. Блок гостију се разгоропадио, донео уводну предност, а брзо је и увећао на 13:6.

Мењао је Османкач, вратио у игру Тодоровића и Кујунџића, али тешко је било покренути екипу на ниво игре из минулог сета. Блок Стевановића, велика пожртвованост у пољу, те минијатура Мехића на мрежи били су довољни за умањење заостатка на 11:16, а наставак великог ангажовања у пољу и блок Стевановића донели су нову драму (19:20).

Одапели су гости неколико јаких сервиса, искористили контре и поново неизвесност решили у своју корист.

М. Ристић

 

Фото: Дневник (Филип Бакић)

ИЗЈАВЕ ПОСЛЕ УТАКМИЦЕ

Симић: Немамо за чим да жалимо

Средњи блокер Новосађана Стеван Симић сматра да екипа нема за чим да жали.

„Очекивали смо овакву утакмицу, али немамо за чим да жалимо јер је ово велика школа за нас младе играче. Ресовија је светски клуб који нам је дошао у госте, супротставили смо се, узели смо сет, а у свим осталим смо били на преко 20 поена, што није мала ствар. Лово су

светски играчи, играмо даље, идемо у Пољску да играмо, без предаје и надамо се најбољем“, рекао је Симић.

Шормаз: Одлучиле ситнице

Дизач црвено-белих Лука Шормаз истиче да су ситнице одлучиле победника.

„Одиграли смо добру утакмицу, а пресудиле су ситнице. Показало се да су искуснија екипа од нас, да игракју јаче првенство с много јачих утакмица него ми. Дали смо максимум, идемо у Пољску да пробамо да прођемо, а видећемо шта ћемо моћи. Очекивали смо тежак меч, добро смо се припремили физички и тактички, знали смо њихове слабости и адуте. Амбијент је био сјајан, мени је ово био први пут да играм у великој сали Спенса и заиста је било на врхунском нивоу“, истакао је Шормаз.

Османкач: Хвала публици

Шеф струке црвено-белих Неџад Османкач рекао је да је екипа пружила максимум и да је публика заслужила високу оцену.

„Најпре велико хвала публици која је дошла у великом броју да нас подржи. Била је то велика одбојкашка представа, а видело се да једна јака Ресовија мора да игра с нама на максимуму и да не сме да комбинује пуно у игри. Задовољан сам што смо играли с великим

бројем играча, сви су дали допринус, а мислим да је ово наш максимум. Били смо равноправни смо били и морам да будем задовољан представом“, рекао је Османкач.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести